Vakfıkebir Gençlik Merkezi’nin yeni tabelaları “VAKFIKEBİR MUSTAFA TURUPÇU GENÇLİK MERKEZİ” olarak değiştirildi.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü merhum Mustafa Turupçu’nun adının yaşatılması ile ilgili devreye giren TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşerek isim değişikliği ile ilgili onayı almış ve müjdeyi ilçe halkı ile paylaşmıştı. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını kaybeden Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü merhum Mustafa Turupçu’nun adının yaşatılması için yapılacak olan isim değişikliği ile ilgili kamuoyundaki beklenti bu müjdeli haberle ile son bulmuştu.
Ayrıca merhum Mustafa Turupçu’nun ölümünden sonra Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da devreye girerek Turupçu’nun ölümünden hemen sonra Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne isim değişikliği teklifleri doğrultusunda Vakfıkebir Gençlik Merkezi’nin adının Vakfıkebir “Mustafa Turupçu” Gençlik Merkezi olarak değiştirilmesini talep etmişti.
Ayrıca merhum Mustafa Turupçu’nun ölümünden sonra Büyükliman Postası Gazetesi olarak üzerimize düşen görev sorumluluğu bilinciyle gündemde tuttuğumuz isim değişikliği haberlerimiz sonrasında sürece katkı sağlayarak gençlik merkezinin isminin değiştirilmesinde etkin bir rol üstlenmiş olduk.
Geçtiğimiz yıl 15 Haziran 2019 tarihinde kalp krizi sonucu yaşamını kaybeden Gençliğin ağabeysi, 7 den 70 herkes tarafından sevilen gönül dostu Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü merhum Mustafa Turupçu için düzenlenen cenaze töreninde adının Gençlik Merkezine verilerek yaşatılması konusunda TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta söz vermişti. Vekil Muhammet Balta verdiği sözü tutarak isim değişikliği ile ilgili imzayı Bakan Kasapoğlu’na imzalatmıştı. İsim değişikliği yazısının onaylanmasından sonra gençlik merkezinin tabelaları değiştirildi.
İsim değişikliliği ile ilgili olarak merhum Turupçu’nun ailesi emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz dediler.