Vakfıkebir Mahalle Muhtarları İlçeye yeni atanan İlçe Müftüsü Recep Şahan’ı makamında ziyaret ederek hoş geldiniz dediler.
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan’a yapılan hoş geldin ziyaretine Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir ve bazı mahalle muhtarları katıldı. Yapılan ziyarette muhtarlar adına kısa bir açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir şu ifadelere yer verdi.
“TEMSİL ETTİĞİMİZ DEĞERLERİ YAŞATMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Muhtar Çilingir, “Öncelikle ilçemize hoş geldiniz diyoruz. Umuyorum bizler mahalle muhtarları ile sizler sık sık bir araya gelerek ilçemizin din hizmetleri alanında eksikleri ve bizim üzerimize düşen sorumluluklar ne ise hep birlikte çözmeye ve yapmaya hazırız. Muhtarlar olarak ilçemizdeki varlık sebebinin idrakinde olduklarını ve tam bir hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Ülkemizde en üst düzeyde önemsenen Muhtarlık müessesinin birer mensupları olarak temsil ettiğimiz değerleri yaşatmak için gayret gösteriyoruz. Bizler seçildikten sonra hiçbir ayrım yapmaksızın toplumun her kesimine eşit muamele etmeyi düstur edindik. Tekrar hoş geldiniz diyor ve yeni görevinizde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyoruz dedi.”
“MUHTARLIK PEYGAMBER EFENDİMİZ ZAMANINDAN GELME BİR UNVANDIR”
Dernek Başkanı İzzet Çilingir’in açıklamalarından sonra yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Müftü Recep Şahan ise şöyle konuştu; Öncelikle mahalle muhtarları olarak yapmış olduğunuz bu nazik ziyaretiniz için sizlere şahsım ve çalışanlarım adına çok teşekkür ediyorum.  Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Müftü Şahan, “ Muhtarlık Peygamber efendimiz zamanından gelme bir unvandır. Muhtarlık, hayırlıları seçmek demektir. Muhtar dediğin aspirin gibi olmalıdır. Hatta muhtarlar sorumluluk alanına giren her unsurun sorunlarına çözüm bulmanın yanında gerektiğinde camide namaz kıldıracak mahiyette olmalıdır” dedi. Müftü Şahan tüm muhtarlara mahallelerindeki camilerin yapım ve onarımlarında, Kur'an Kurslarının açılışlarının ve öğretimlerinin devam etmesinde ve din hizmetlerinin aktif bir şekilde yürütülmesi için sağladıkları maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti. İnşallah hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.”