“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ EMANETLERİDİR” “ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ EMANETLERİDİR”

Vakfıkebir İlçesinde görev yapan muhtarlar Kaymakamlık ve Türk Kızılay’ının yapmış olduğu kampanyaya destek vererek farkındalık oluşturdular. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan tarafından yapılan kan bağışı çağrısına duyarsız kalmayan muhtarlar, kızılay’ın kan bağışı aracında kan vererek farkındalık oluşturdular.

“KIZILAYIN ÇOK BÜYÜK HİZMETLERİ VAR”

Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir; Kızılay’ın çok büyük hizmetleri olduğunu belirterek“Türkiye’de Kızılay’ın yaptığı hizmetler çok büyüktür ama Kızılay’ın Trabzon Şubesi Türkiye’nin en faal şubelerinden birisidir. Çok yoğun çalışma yapıyorlar. Yaz kış İl ve İlçelerde kan topluyorlar. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Muhtarlarımız duyarlılık göstererek burada kan veriyorlar. Hem muhtarlarımızı hem de Kızılay’ı kutluyorum. Vakfıkebir’imizdeki bu örnek davranış inşallah tüm Türkiye’ye yayılır ve kan bulma sıkıntısı yaşanmaz. Gönüllü olarak destek veren tüm fedakar muhtarlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“KIZILAY BİZİM ORTAK DEĞERİMİZDİR”

Çilingir; “Bugün Vakfıkebir İlçesi Hükümet Konağı önünde Kan bağışında bulunmak üzere Kızılay Kan Aracında bulunuyoruz. Vakfıkebir muhtarları olarak hem Kızılay Kan Merkezindeki kan stokuna katkıda bulunmak hem de vatandaşlarımıza farkındalık oluşturulması için bu bağışı ilçe muhtarları olarak yapıyoruz. Kızılay bizim ortak değerimizdir. Kızılay başta kan bağışı olmak üzere hem yurt içinde hem de yurt dışında özellikle mazlum coğrafyalarda hilalin gölgesini taşıyarak oralara hizmet ve yardım götürmektedir. Bu vesile ile bu hizmetlerin içinde en önemlisi kan bağışıdır. Zannediyorum pandemiden dolayı kan stoklarımızda azalma olmuştur. Bizler Sayın Kaymakamımızın çağrısı üzerine İlçe Muhtarları olarak kan stoklarına hem fayda sağlamak hem de vatandaşlarımız için farkındalık oluşturabilmesi için muhtar arkadaşlarımızla burada bulunuyoruz. Kan bağışını gerçekten önemsemek gerekiyor. Sonuçta bir canın kurtulmasına destek olunuyor. İnsanlık vazifelerimizden biri diye düşünüyorum. Hayat kurtarmaya yardımcı oluyoruz. Bu düşüncelerle herkesi sağlıkları elverdikçe kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.