TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,“Milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, Cenabı Allah'tan, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını niyaz ediyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, On bir Ayın Sultanı “Ramazan-ı Şerif” öncesinde bir kutlama mesajı yayınladı. Balta mesajında, “ Öncelikle Mübarek Ramazan ayının aziz milletimiz ve Trabzonlu hemşerilerime güzellik, barış ve kardeşlik getirmesini içtenlikle diliyorum. Bu akşam İlk teravih namazımızı evlerimizde kılacak ve yine ilk sahurumuza kalkmış olmanın hazzını ve huzurunu yaşayacağız. Bir ay boyunca sahurda huzur bulacak, gün boyu manevi haz duyacak, arkasından da iftar sofralarında verilen nimetlere kavuşacağız. İnşallah sabır ve hoşgörü herkesi kuşatır, dayanışma ve yardımlaşma iradesi herkesi aynı idealde buluşturur” dedi.

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan Ayı Kur’an Ayıdır. O, Kur’an’la şereflenmiş, on bir ayın sultanı makamına yükselmiş, rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır. Günahlara dalmış insanların samimi tövbe ve istiğfar ile hata ve kusurlarından temizlenecekleri bir aydır. Ramazanın manevi atmosferi, Müslüman Türk Milleti ve bütün Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz birlik ve dayanışmamızın pekişmesine güzel ve güçlü bir vesiledir. Malumunuz tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan büyük bir salgınla mücadele içerisindeyiz. Gönül isterdi ki hep birlikte teravihler kılacağımız, bayram namazları eda edeceğimiz bir Ramazan ayı yaşamış olalım. İnşallah güzel günler artık bizler için uzak değil. İnanıyorum ki milletçe el ele verip bu sıkıntılı günlerinde üstesinden geleceğiz. O eski Ramazanları tekrardan yaşayacağımız, yan yana olup kucaklaşacağımız birlikte teravih ve bayram namazları kılacağımız günler olacak.Bu musibetin üzerimizden kalkması için elimizden gelen maddi ve manevi her şeyi yapacak, tedbiri elden bırakmayacak, Dua ve Tevekkülle Allah’a daha çok sığınacağız.

Bu vesileyle Milletimizin ve tüm İslam âleminin, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Cenabı Allah'tan, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını niyaz ediyorum.”