Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda eğitim öğretim gören 4-6 yaş grubu minik öğrenciler, Kursun Konferans Salonunda "Yılsonu etkinliği" düzenlediler.Düzenlenen programa Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, İlçe Müftüsü Şükür Küçük ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde öğrendikleriyle hünerlerini sergilediler. Çalışkan arılar sınıfı “Haydi sor dağlara rondu”, Tomurcuklar sınıfı “Bu vatan kimin” adlıdrama, Cennet Kuşları sınıfı “Değerler eğitimi- terazimiz doğru tartar”, Dua Çiçekleri Sınıfı “Bir gül aldım elime Muhammed diye” İlahi rondosu, Sevgi Çiçekleri sınıfı “Cemaatle Namaz” draması, görsel sunumları ile  gönülleri fethederken, izleyenlere de onur, heyecan ve duygu dolu anlar yaşattılar.

YAVRULARIMIZIN HER BİR OKUYUŞLARINDA, SÖZLERİNDE BİR EMEK VARDIR, GÖZ NÛRU VARDIR, ALIN TERİ VARDIR; BUNU ASLA UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ EMANETLERİDİR” “ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DEVLETİN EN DEĞERLİ EMANETLERİDİR”

İlçe Müftüsü Şükür Küçük yaptığı konuşmasında; "4-6 yaş Kur'an kursumuzdaki yavrularımız, yıl boyunca uğraşarak-didinerek elde ettikleri kazanımları burada sizlere sergileyecekler. İşin sergileme kısmı burada yapıldı ancak bir de işin arka planı var; mutfakta neler olup bittiğini pek görmeyiz. Biz genellikle vitrine bakarız, sergilenen boyutuna gözümüz takılır. Değerli hocalarımızın fedakarca uğraşıları sonucu öğrettikleri, eğittikleri, bilgi ve beceri ile donattıkları yavrularımız, bu yıl sonu etkinliğinde, hocalarından aldıklarını burada sergilediler. Onların her bir okuyuşlarında, sözlerinde bir emek vardır, göz nûru vardır, alın teri vardır; bunu asla unutmamamız gerekiyor." dedi.

CANSİPERÂNE ÇALIŞAN HOCALARIMIZA, ONLARIN ALIN TERİNE, EL EMEĞİNE MUHABBET GÖSTERENLERE VE DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN HERKESE SELAM OLSUN

Müftü Şükür Küçük konuşmasının devamında; "En başta değerli hocalarımıza bu uğraş ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Vatanımıza, milletimize faydalı olmaları için cansiperâne çalışan ve yavrularımız için ter döken hocalarıma selam olsun. Ve bu hocaların, çalışıp ortaya koydukları alın terine, el emeğine sevgi, saygı ve muhabbet gösterenlere, katkı sağlayanlara selam olsun. Değerli kaymakamımızın, değerli Belediye Başkanımızın, ilçemizdeki sivil toplum örgütlerimizin, esnafımızın ve vatandaşlarımızın desteklerini her zaman gördük ama en başta Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza çok ama çok teşekkür ediyoruz. Hocalarımıza destek olduğunuz için, yavrularımıza ne pahasına olursa olsun, Allah sözü ile, bismillah ile evinden çıkıp okullarına gidip, yine evine geldiği zaman o farklı atmosferi yaşatan siz velilerimize selam olsun." sözlerine yer verdi.

İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan yaptığı konuşmasında; “ 4-6 yaş grubu yavrularımızın yetişmesi konusunda önemli bir görev yapmaktasınız, yavrularımız Allah ı, peygamberi tanıyor, dini bilgiler yanında oyunla birlikte temel eğitimleri alıyorlar, düzenledikleri sahne etkinlikleri gösteriyor ki, yavrularımız çok başarılı, azimli ve gayretli, emeği geçen hocalarımıza, anne babalarına yürekten teşekkür ediyorum.Çocuklarımızın eğitim ve öğretimine çok önem vermekteyiz, maddi ve manevi olarak her zaman yanınızdayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen Kur’an Kursu Yöneticisi Fatma Kopal’ a, Kur’an Kursu Öğreticileri; Gülsüm Birinci, Fatma Dunay, Fatma Gümüş, Hava İnce, Ayşegül Küçükosman,Yalıköy  4-6 yaş sınıfı Öğreticisi Sema Salih, Halk Eğitim Merkezinden katkıda bulunan Melek Kalyoncu ve Hatice Karaş hoca hanımlara, 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Yaygın Din Eğitimi Programı kapsamında, ilçe müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda; 4-6 yaş grubu 70 öğrencinin yanı sıra, hafızlığa hazırlanan 19, hafızlık yapan 33, yatılı 34, olmak üzere toplam: 122 öğrenci bulunuyor.