Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, geçtiğimiz Aralık ayı başında Hatay'ın Amanos Dağları'nda arazi taraması yaparken terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu iki ayağını kaybeden Vakfıkebirli Gazimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık’ı ve ailesini ziyaret etti.



İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İmam Hatip ve aynı zamanda müftülük engelli koordinatörü Nurettin Karaca ve İmam Hatip Mithat Güdü ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık’a ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu ve Allah'tan acil şifalar diledi.
Müftü Köksal: "Sizler bu memlekette el üstünde tutulacak değerlerimizsiniz"
Gazimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık ve ailesiyle bir süre sohbet eden Müftü Köksal, "Sizler bizim onurumuz, gururumuzsunuz. Sizlerin fedakârlığı bizim güven içerisinde yaşamamız içindir. Bugün bizler, bu vatan topraklarında huzur ve emniyet içerisinde yaşıyorsak, bunu siz gazilerimize ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize borçluyuz. Sizlere olan minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz.  Sizler bu memlekette el üstünde tutulacak değerlerimizsiniz. Sizlere ve şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Her zaman sizlerin yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Rabbim, gazimize acil şifalar lütfeylesin, mükafat ikram eylesin. Bu vesile ile tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalara diliyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik beraberliği için sınırlarımız içinde ve dışında büyük bir azim ve kararlılıkla terör örgütleriyle mücadele eden tüm kahraman askerlerimize, polisimize, jandarmamıza Allah kolaylıklar versin, her türlü kötülüklerden, hile ve tuzaklardan onları muhafaza eylesin.” dedi.
Hatay Dörtyol Jandarma Komando Tugayı'nda görevli olan Vakfıkebirli Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık, 06 Aralık 2019 tarihinde Hatay'ın Amanos Dağları'nda yürütülen arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında, PKK terör örgütü mensuplarınca önceden tuzaklandığı belirlenen EYP türü patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanmış ve önce İskenderun Devlet Hastanesi'ne oradan da Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
Hain patlamada iki ayağını kaybeden Astsubay Çavuş Emre Çalık, GATA'da gördüğü yaklaşık 40 günlük tedavinin ardından Trabzon'a gönderildi. Trabzon Havalimanı'nda Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk tarafında karşılanan Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık, buradan da askeri konvoyla ve ilçe halkının "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla Vakfıkebir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden baba evine getirilmişti.
1994 doğumlu ve bekar olan Gazimiz Astsubay Çavuş Emre Çalık'a tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah'tan acil şifalar niyaz ediyoruz.