Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yaylacık Mahallesi Camii'nde düzenlenen "Sabah Namazı Buluşması" programında konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Seher vakti berekettir. Sabah namazı ve seher vaktinde huzur, bereket ve başarı vardır." dedi.



Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçedeki camilerde program dahilinde sürdürdüğü ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ kapsamında, ilçe müftülüğüne bağlı Yaylacık Mahallesi Camii'nde vatandaşlarla buluştu. Namazdan önce cemaate sohbette bulunan İlçe Müftüsü Köksal sohbetinde, sabah namazının huzuru ve seher vaktinin bereketinden bahsetti. Müftü Köksal konuşmasında, "Seher vakti berekettir. Sabah namazı ve seher vaktinde huzur, bereket ve başarı vardır. Gündüze nispetle gece, gece içinde ise seher vakitleri daha faziletli zaman dilimleridir. Peygamberimizin müjdesi var; "Akşam ve yatsı namazını cemaatle kılan, gecenin yarısını, sabah namazını cemaatle kılan da gecenin tamamını ibadetle geçirmiş olur." Dolayısıyla bu üç vakit namazı camide cemaatle kılan bir insan, gecenin tamamını ibadetle ihya etmiş gibi sevap kazanıyor. Bu bereket değil de nedir?" dedi.
"SAĞLIK DA, BEREKET DE, HUZUR DA YOK OLDU"
Sabah namazının vakti girdikten sonra, namazı kılmamak ve bu kıymetli vakti dua ve ibadetle geçirmeyip güneş doğana kadar uyumanın da rızık yönünden zararlı olduğunu ifade eden Müftü Köksal, Sabah namazı vaktinde uyanık olmamak, namazı kılmamak, dua ve ibadetle meşgul olmamak, bu kıymetli vakti değerlendirememek rızık darlığına, bereketsizliğe ve başarısızlığa sebeptir. Mümkün mertebe erken yatıp, teheccüd namazına kalkmak, daha sonra güneş doğmadan önce sabah namazına dinç olarak uyanmak ve ondan sonra da yatmayıp çalışmaya başlamak lazımdır. Zinde, dinç, çalışkan oluşlarına hepimizin şahit olduğu dedelerimiz ve ninelerimiz böyle yaparlardı. Erken yatar, erken kalkarlardı. Bu güzel adet yok olunca, sağlık da, bereket de, huzur da yok oldu. Doğru olan, erken yatıp erken kalkmaktır. Seher vaktinde uyananlar, namaz ve dua ile Allah’a sığınanlar ve O'ndan yardım dileyenler, tövbe ve istiğfarda bulunanlar; namazdan sonra da kendisinin ve ailesinin geçimini meşru yoldan sağlamak için çalışanlar bereketi de, huzuru da yakalayanlardır." dedi.
MÜFTÜ KÖKSAL, MAHALLEYE VE CAMİYE HİZMETLERİ BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal sohbetinin sonunda, mahallede bulunan her iki camiye de kısa süre içerisinde minare yapılmasına öncülük eden mahalle Muhtarı Cevdet Akar ve İmam Hatip Ramazan Efiloğlu'na, maddi manevi destek ve katkılarını esirgemeyen hayırsever mahalle halkına, ve emeği olanlara teşekkür ve dua etti. Sabah namazı buluşmasına iştirak eden herkese de ayrıca teşekkür eden ve Allah’ın rahmet ve bereketinin üzerlerine olması dua ve niyazında bulunan Müftü Köksal, daha sonra sabah namazını kıldırdı. Namazın ardından yapılan tesbihat, dua ve aşrı şerif tilavetiyle program sona erdi.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın, Murakıp Ömer Çınar ve İmam Hatip Mithat Güdü ile birlikte iştirak ettiği programa Mahalle Muhtarı Cevdet Akar, İmam Hatipler Ramazan Efiloğlu ve Ahmet Kopal, emekli bazı din görevlileri ve mahalle halkı katıldı. Program sonrası, cemaate kahvaltı ikramında bulunuldu. Burada da vatandaşlarla bir süre sohbet eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, vatandaşların kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı, tavsiye ve önerilerde bulundu.