“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA OKULUMUZA 100 BİN LİRALIK TASARRUF SAĞLADIK”
Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli Müdürü Mehmet Kahveci, yaptığı başarılı çalışmalar ile hem otel’in hemde okulun başarı çıtasını yükselterek ilçede ve bölgede fark yaratmaya devam ediyor.

Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Müdürü Mehmet Kahveci’yi ziyaret ettik. Okul ve uygulama oteli hakkında bilgi aldık ve yapılan çalışmaları yerinde gördük. Bölgenin gözbebeği konumunda olan MTAL Uygulama Otelini bu kadar başarılı kılan Müdür Mehmet Kahveci ilçede ve bölgede fark yaratmaya devam ediyor. Müdür Kahveci’nin elinin değdiği her yer değer kazanıyor ve fark yaratıyor.
“KARADENİZ BÖLGESİNİN NADİDE OKULLARINDAN BİRİSİYİZ”
Müdür Mehmet Kahveci Büyükliman Postası Gazetemize okul ve uygulama oteli ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamada bulunarak şunları söyledi. Kahveci; “Karadeniz bölgesinin nadide okullarından biri olan okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. Okulumuz Karadeniz bölgesinin kıyı kesiminde bulunan Vakfıkebir ilçesinin gözdesidir. Okulumuz bünyesinde 45 oda 120 yatak kapasiteli uygulama oteli ve 180 kişi kapasiteli (90 erkek- 90 kız öğrenci)  pansiyon bulunmaktadır.            Okulumuz hem idari kadro olarak hem de öğretmen kadrosu olarak; okulumuzu tercih eden ve edecek öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri için gerekli olan bilgi, donanım ve tecrübeye sahiptir. Okulumuzda öğrencilerin eğitimiyle alakalı her branştan birden fazla öğretmen bulunmaktadır. Okulumuz açıldığı günden beri hem öğretmenler tarafından hemde öğrenciler tarafından rağbet görmeye devam etmektedir. Okulumuz şuan 25 eğitimci,148 öğrenci ile eğitime devam etmektedir.”
“TÜRKİYE’NİN SAYILI YERLERİNDE BULUNAN UYGULAMA OTELLERİNDEN BİRİSİYİZ”
Kahveci; “Okulumuz konaklama ve seyahat hizmetleri alanı ile Yiyecek ve İçecek hizmetleri alanında eğitimin vermektedir. Türkiye’nin sayılı yerlerinde bulunan Uygulama Otellerinden birisi de bizim kurumumuzda bulunmaktadır. Uygulama otelimizde konferans salonu, kokteyl salonu, restoran, mutfak gibi bölümler bulunmaktadır. Yılın her ayında düğün, nişan ve her türlü organizasyon yapılmaktadır. Ayrıca yılın her gününde her türlü yemek organizasyonları yapılmaktadır. Yurt içi ve yurt dışından gelen herkese en iyi şekilde hizmet verilmektedir. Uygulama otelimiz pandemiden önceki yaz sezonunda 200'den fazla tur şirketine, yaklaşık 12 bin misafire hizmet vermiştir. Otelimiz Pandemi sürecinde de en üst düzey hijyen kurallarıyla birlikte misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir. Otelimiz Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu bütün kuralları yerine getirerek ara vermeden hizmet etmeye devam etmektedir. Uygulama otelimiz hem bulunduğu konum itibariyle hemde yenilenen odalarıyla Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerine hizmet sunmaya devam etmektedir.”
“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA OKULUMUZA 100 BİN LİRALIK TASARRUF SAĞLADIK”
Kahveci; “Okulumuz mutfağında eğitim-öğretim zamanında hafta içi her gün yemek yapılmaktadır. 2016/2017 eğitim öğretim yılında 500 kişilik yemekle başladığımız hizmetimize, bugün geldiğimiz nokta ise 2000-2200 kişilik kapasiteye çıkmıştır. Bu da yaklaşık %400 artış demektir. Bu yaptığımız işin ne kadar kaliteli olduğunu göstermektedir. Hem idari kadro hem de tecrübeli aşçıların özverileriyle yemek işi her geçen gün büyümektedir. Bu yapılan yemek ilçemizdeki okullara taşımayla gelen öğrencilerin hizmetine sunulmaktadır. Ayrıca kurumumuza güneş enerjisi sistemi yaparak hem okul pansiyonu hemde uygulama otelinde kullanılan kömürden yıllık 100 bin liralık tasarruf sağladık.”
“DOĞRU VE ETKİLİ BİR İLETİŞİMİN EĞİTİMDE BAŞARIMIZI ARTIRACAĞINA İNANIYORUZ”
Kahveci; “Turizm sektöründe yaşanan genişleme ve gelişmeler Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okulumuza büyük bir misyon yüklemektedir. Bizler, mesleğinde dünya standartlarında bilgi ve beceriye sahip, sektördeki gelişmelere açık, yenilikçi kendi kültürünü çok iyi tanıyan, çağdaş yaşamı benimsemiş, insan ilişkileri ve iletişimde başarılı, kendisiyle barışık ve mesleğini çok seven bireyler yetiştirmek için varız. Bizler, turizm eğitimi alanında markalaşarak her zaman ülke standartlarının üzerinde olmayı benimsedik. Eğitim alanındaki yeni yaklaşımları takip ediyor, “öğrencilerimize daha iyi eğitim imkânı nasıl sağlarız?” sorusunu kendimize soruyoruz. Doğru ve etkili bir iletişimin eğitimde başarımızı artıracağına, öğrencilerimizin öğrenmeyi öğrenmelerinin öncelikli olduğuna inanırız. Ben yerine biz felsefesini benimseriz. Ekip çalışmasına önem verir, gelişen teknolojiyi takip eder ve okulumuza taşır, mesleğimizin etik kuralları ve ilkeleri olduğuna inanıp, uygulamaya özen gösteririz.”
Müdür Mehmet Kahveci sözlerini şu şekilde tamamladı. Kahveci; “Hizmet sektörünün ticaret, turizm ve iletişim alanlarında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla, ülkemiz insanına çağın gereklerine uygun eğitim-öğretim hizmetini vermekteyiz dedi.”