Atatürk Ortaokulu’nda devam eden kursu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın’a şube müdürlerinden Şeref İçoğlu, Ömer Baştan  ve okul müdürü Çetin Zaim eşlik ettiler.

"ANAMI, AİLEMİ İHMAL ETTİM AMA VAKFIKEBİR’İMİZİ ASLA İHMAL ETMEDİM" "ANAMI, AİLEMİ İHMAL ETTİM AMA VAKFIKEBİR’İMİZİ ASLA İHMAL ETMEDİM"

İlk yardım eğitmenlerinden Gökçen Aksoy ve Muhammet Bilgin tarafından Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu’nda Büyükliman Bölgesi okullarında öğretmenlik yapan eğitimcilere 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı, sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında eğitim veriliyor. Eğitimleri başarıyla bitirenler yapılacak sınav sonrası sertifikalarını alacaklar.Gökçen Aksoy ve Muhammet Bilgin yaptıkları bilgilendirmede;  Bölge olarak Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya ve Şalpazarı ilçeleri öğretmenleri Vakfıkebir İlk Yardım ve Eğitim Merkezi’nde eğitim görecekler. Türkiye geneline bakıldığında 10 bin öğretmen aynen Vakfıkebir’de olduğu gibi şuan hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyorlar. Yedi öğretmene bir eğitmen şeklinde başlanıldı. Bölge genelinde tüm öğretmenler bitene kadar eğitimler devam ettiğini belirtti.

Müdür Altın, kursiyerlere kolaylıklar diledikten sonra sizlerde okullarınızda sağlık neferi olarak öğrenci ve öğretmen arkadaşlarınızı bilgilendireceksiniz. Bu manada sizleri de katılımlarınızdan dolayı kutluyorum dedi.