Berfey Kreş Anaokulunda eğitimlerine devam eden öğrenciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında gazetemizi ziyaret ederek günümüzü kutladılar.



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, muhabirlik ve gazete hazırlık aşaması ile baskısı hakkında bilgi almak üzere Anasınıfı Öğretmenleri Elif Berber, Mehtap Sezgin ve Esma Çinal nezaretinde Büyükliman Postası Gazetesi ve Matbaasını ziyaret eden minikleri gazete çalışanları kapıda karşıladı.
Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu’ndan muhabirlik ve haber hazırlanışı konusunda bilgi alan minikler, gazetenin dizgi-grafik ve baskı bölümünü gezdi. Burada Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu tarafından gazetenin basıma hazırlanış kısmı olan dizgi ve grafik ve baskı çalışmaları anlatılırken, minikler sordukları ilginç sorularla gazete çalışanlarına renkli anlar yaşattı. Daha sonra gazetenin basım işlerinin yürütüldüğü matbaa bölümüne geçen miniklere çeşitli bilgiler verildi. Gazete basım tekniklerini merakla izleyen minik muhabirler, sordukları sorularla ziyarete renk kattı. Kamburoğlu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencileri bilgilendirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.





Berfey Kreş Anaokulu öğretmenleri ise yaptıkları açıklamada; "Gazete ve kitapların ağaçlardan başlayıp matbaada sona eren serüvenini kitap ve eğitici videolardan öğrenen öğrencilerimizi gerçek hayata adım attırarak, bölgede önemli bir görevi rolü başarı ile üstlenerek sürdüren Büyükliman Postası Gazetesi ve Matbaasını ziyaret etme fırsatı bulduk. Hem gününüzü kutlamak hem de Gerçek anlamda öğrencilerimiz matbaa makinelerinin nasıl çalıştığını uygulamalı olarak görme fırsatı buldular. İşyerinizde bizleri sıcak bir ilgi ve alaka ile karşıladığınız ve misafir ettiğiniz için sizlere öğrencilerimiz ve okulumuz adına teşekkür ediyor, gününüzü tekrar kutluyor ve çalışmalarınızda Başarlar diliyoruz dediler.