Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün minik öğrencilerinden, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için başlattığı "Bir Damla Hayat" projesine anlamlı destek.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, Kur’an Eğitimi ve Öğretimi gören 4-6 yaş grubu minikler, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için başlattığı "Bir Damla Hayat" projesine destek verdiler.
Hocaları refakatinde ilçe müftülüğüne gelen öğrenciler, kurstaki arkadaşlarıyla birlikte kumbaralarında biriktirdikleri toplam 1.397,30 TL'yi, Türkiye Diyanet Vakfı'nın hesabına bağışlamak üzere İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'a teslim ettiler.
Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtaları başta olmak üzere, maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalarda, bir damla suyun hayat demek olduğunu belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, bu insanlara umut olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) öncülüğünde başlatılan "Bir Damla Hayat" projesine miniklerin harçlıklarından biriktirerek vermiş oldukları desteğin oldukça değerli ve anlamlı olduğunu ifade etti. Müftü Köksal, "Gözümüzün nuru, geleceğimizi emanet edeceğimiz bu yavrularımız, dünyanın farklı bölgelerinde suya ihtiyaç duyanlar için su kuyusu açılsın diye kumbaralarında biriktirdikleri parayı vakfımıza ulaştırılmak üzere bize getirdiler. Biz de onların bu bereketli paralarını yine onların adına Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) hesabına kaydettik. Yavrularımızın bu davranışı bizi hem duygulandırdı hem de mutlu etti. Kendilerine ve onlara bu duyguyu ve bilinci aşılayan anne-babalarına ve hocalarına çok teşekkür ve dua ediyorum. Eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyor.” dedi.
VAKFIKEBİR BÖLGE YATILI KIZ KUR’AN KURSU’NDA
98 ÖĞRENCİ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRÜYOR
İlçe müftülüğüne bağlı olarak eğitim öğretim hizmeti veren Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, 6 sınıfta 98 öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde Kur’an Eğitimi ve Öğretimi görüyor.