Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret eden müftülüğün minik öğrencileri, düzenleyecekleri etkinliğe davetlerini ilettiler.



29 Eylül 2019 tarihinde hizmete açılan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, Kur’an Eğitimi ve Öğretimi gören 4-6 yaş grubu minik öğrencileri temsilen bir grup öğrenci, İlçe Vaizi Ekrem Akbaş ve Kur’an kursu öğreticileri Fatma Kopal ve Fatma Dunay ile birlikte İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret ederek 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kursta düzenleyecekleri etkinliğe davetlerini ilettiler.
Minik öğrencileri ayakta karşılayan Kaymakam Mesut Yakuta'ya öğrenciler kendi maharetleriyle yaptıkları el işlemesi minik sepet içerisinde şeker ikram ettiler. Miniklerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Yakuta öğrencilere meyve suyu ikram etti. Öğrencilere, kursta neler öğrendiklerini de sorması üzerine büyük bir özgüven ve cesaretle edindikleri bilgileri paylaşan miniklere teşekkür eden Kaymakam Mesut Yakuta, miniklerin yetişmesinde emeği geçenlere de dua etti. Kurstaki eğitim-öğretim, öğrenci sayısı ve kursun ihtiyaçlarıyla ilgili de kurs hocalarından son bilgileri alan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, miniklerin 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla kursta düzenleyecekleri etkinliğe katılacağını söyledi.
İlçe müftülüğüne bağlı olarak eğitim öğretim hizmeti veren Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda, 6 sınıfta 93 öğrenci Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde Kur’an Eğitimi ve Öğretimi görüyor.
İlçe Müftülüğü’nün gözetim, denetim ve himayelerinde, hayrî hizmetleri yürütmek amacıyla kurulan ‘Hacı Ziya Habiboğlu Derneği’ tarafından 17 Eylül 2015 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanılan ve 29 Eylül 2019 tarihinde de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve bazı devlet erkanının da katılımıyla hizmete açılan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu', Kirazlık Mahallesi Sahil Camii arkasında, devlet karayoluna 300 metre uzaklıkta, 8000 m² toplam inşaat alanı üzerinde, 250 öğrenci kapasiteli eğitim binası ile 164 öğrenci kapasiteli yurt binası olmak üzere iki ayrı bloktan oluşuyor.
600 m² alan üzerine kurulu 7 katlı 164 öğrenci kapasiteli yurt binasında; 40 yatakhane, misafirhane ve öğretmen odaları yanında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında, 4-6 yaş grubu 120 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği derslikler bulunuyor.
600 m² alan üzerine kurulu 250 öğrenci kapasiteli eğitim binasında ise, kütüphane, 4 hafızlık sınıfı, 2 hafızlığa hazırlık, 4 yüzüne sınıfı, 1 yabancı dil sınıfı, 1 serbest çalışma sınıfı, 120 m²’lik mescit, 240 m²’lik yemekhane, 200 öğrenci kapasiteli konferans salonu, 8 adet öğretmen odası, toplantı salonu, yönetici ofisi, 300 m²’lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 150 m²’lik kantin ve kafeterya bulunuyor. Bugünkü değeriyle yaklaşık 15 milyonluk maliyete sahip modern eğitim kompleksinde ayrıca 4-6 yaş grubu öğrenciler için yaklaşık 1000 m²’lik alan üzerinde çocuk parkı, 15 araçlık otopark, basketbol ve voleybol sahası ile dinlenme yerleri de yer alıyor.