"ANAMI, AİLEMİ İHMAL ETTİM AMA VAKFIKEBİR’İMİZİ ASLA İHMAL ETMEDİM" "ANAMI, AİLEMİ İHMAL ETTİM AMA VAKFIKEBİR’İMİZİ ASLA İHMAL ETMEDİM"

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda eğitim öğretim gören 4-6 yaş grubu minik öğrencilerle, Kirazlık Mahallesi Sahil Camii'nde "Cami Çocuk Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.

Hocalarının refakatinde camiyi ziyaret eden miniklere; caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi ana bölümleri ve işlevleri ile genel olarak camilerin diğer kısımları ve özellikleri ile ilgili, seviyelerine uygun bilgiler verildi. Minikler, öğle namazında saf tutarak cemaatle namaz da kıldılar. Namazdan sonra camide serbestçe dolaşmalarına ve merak ettikleri bölümleri gezmelerine müsaade edilen ve bir süre camide güle oynaya zaman geçiren çocuklara, etkinliğin sonunda cami görevlilerince ikramda bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Yaygın Din Eğitimi Programı kapsamında, ilçe müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda; 4-6 yaş grubu 80 öğrencinin yanı sıra, hafızlığa hazırlanan 40, hafızlık yapan 35, yatılı 48, olmak üzere toplam: 155 öğrenci bulunuyor.