Vakfıkebir İlçesi Suni Çim sahasında oynanan Vakfıkebir-Sürmene Veteranlar karşılaşmasını Veteranlar Milli Takımı Teknik Sorumlusu Bahadır Basa ve Milli Takım Antrenörü Mustafa Biber yakından takip ettiler. Vakfıkebir Veteranlar takımından birçok oyuncu ile yakından ilgilenen Milli Takım hocaları, yakın bir tarihte Gürcistan ile oynanacak Milli maç için futbolcu izlemeye devam ediyorlar. Maç sonrası Vakfıkebir İlçesinde misafir ettiğimiz Milli Takım hocalarımızla güzel bir sohbet gerçekleştirildi. Milli Takım Hocalarımızla gerçekleştirilen sohbete Sadık Aydın, Halil Haliloğlu, Şevket Gürdal, Zafer Dilek, Yalçın Kara, Mesut Erkan ve restoran sahibi İlhan Tosun da katıldı. 

“FUTBOLUN İKİNCİ BAHARI”

Veteranlar Milli Takımı Teknik Sorumlusu Bahadır Basa yaptığı açıklamada; “40 yaş üstü profesyonel ve amatör futbolcuları yeniden yeşil sahada buluşturan Türkiye Veteranlar Futbol Ligi tüm hızı ve heyecanıyla devam ediyor.  Uluslararası futbol oyun kurallarının geçerli olduğu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun statü ve talimatlarının ligin dinamiklerine revize edilerek uygulandığı Türkiye Veteranlar Futbol Ligi’nde Geçmiş yıllarda profesyonel ve amatör liglerde başarı ile forma giymiş isimler de kadrolarda yer almaktadır. Futbolcular, yıllarca çok sevdiği ve oynadığı futbolu bıraktıktan sonra şimdi ne yapıyorlar? sorusunu kendimizden ve etrafımızdan çokça duymuşuzdur. Şimdilerde antrenörlük, takım yöneticiliği, yazarlık yapıyorlar, “futboldan hiç kopmadılar, hep futbolla iç içeler” sözünü çokça duyabiliyoruz. Ama… Bazen de “inanın şimdilerde nerelerde, ne yapıyorlar hiç bilgim yok” sözlerini de işitebiliyoruz.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAHALLE SEÇİM SONUÇLARI" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAHALLE SEÇİM SONUÇLARI"

TÜRKİYE’NİN HER BÖLGESİNDE GRUPLARIMIZ VAR

Futbolcu kardeşlerimizin hep bizlerle yeşil sahalarda olması, en iyi bildiği şeyi “futbol oynaması” en büyük arzumuzdu. Son yıllarda futbolu bırakmış sporcuların turnuvalarla tekrar yeşil sahalara dönmek istediklerini görüyoruz. Türkiye’de ve dünyada Master ve  Veteran futbolcuların istek ve arzusu 2014 yılında Türkiye’de Masterler ve Veteranlar Futbol Liginin kurulması fikrini ortaya çıkarttı. 2015 yılında İstanbul’da ilk adımı atılarak lig başladıldı. 6 sezonda Türkiye’de 8 bölgede 70’e yakın takımla Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligini çift devreli lig usulüne göre nizami sahalarda TFF hakemlerimiz tarafından gerçekleştiriyoruz. Türkiye Şampiyonası’nı hak eden takımlarımız da grup maçları ve eleme maçları yapıyorlar. Bir haftanın sonunda TMVFL Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi şampiyonumuza madalya ve kupasını vererek sezonu tamamlıyoruz.  Ayrıca sezon içerisinde Milli Takım kampları düzenleyerek, başarılı futbolcuları bu kamplara çağırıp onlarında milli olmalarını sağlayıp hayatlarının baharında milli forma ile güzel bir anı yaşamalarına vesile oluyoruz.

SOSYAL PROJE OLARAK “İKİNCİ BAHAR”

40 yaşından sonra tekrar yeşil sahalara dönen futbolcu kardeşlerimiz futbolun yeniden “İkinci Baharını” ligimizde yaşarken bu mutluluğa eşi ve çocukları da katılıyorlar. Yıllarca çocuklarının maçlarını izleyen anne-babaları tribünde hep görmüşüzdür. Artık babalar sahada çocuklar tribünde. Daha da ilginci bazı maçlarda baba ve oğulu aynı sahada beraber görebiliyoruz. Yıllarca her alanda örnek olan babalar sahada örnek olmaya yine devam ediyorlar. Eşinin ve çocuğunun tribünde olması ve bu mutluluğu ailece beraber yaşamak ancak İkinci Baharın projesi ile mümkün. Büyük bir sosyal proje olan Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi her geçen gün daha da büyümeye devam ediyor.