Trabzon’dan 28. Dönem Milletvekili olarak seçilen CHP’li Sibel Suiçmez ve İYİ Parti’li Yavuz Aydın, Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldikleri Vakfıkebir ilçesinde Millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin ilçe başkanları ve partililerle bir araya geldiler. Milletvekilleri Suiçmez ve Aydın, verilen destekten dolayı seçmenlere teşekkür ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında yapılan buluşmaya CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz, DEVA Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu, Demokrat Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KESKİN, “14 MAYIS’TA İKTİDAR BLOĞUNU ÇATLATTIK”

Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin yaptığı selamlama konuşmasında; “14 Mayıs seçiminden çıktık. Biz hiçbir şey kaybetmiş değiliz. Kaybetmek için kaybettiğiniz şeye sahip olmanız gerekiyor. Biz iktidar sahibi değildik. Yani biz bir şey kaybetmiş değiliz. Aslında bakılırsa kaybeden ellerindeki iktidarı 14 Mayıs’ta yeniden elde edemeyen onlardır. Hiçbir umutsuzluğa karamsarlığa kapılmanın gereği yoktur. Hatta diyebiliriz ki 14 Mayıs’ta iktidar bloğunu çatlattık. 1.turda kazanamadılar. Şimdi yeniden başladık ve hiçbir kuşku yok kazanacağız. Hedefimiz yüksekti. 1.turda kazanacağız diye inancımız vardı. Fakat umutsuzluğa gerek yok. Ama yeniden bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yeniden hazırız. 28 Mayıs’ta kazanacağız. Yeter ki bu büyük gücümüzü bir araya getirelim ve onu sandığa yansıtalım. Türkiye’de siyaset olgular üzerinden değil algı ile yürütülüyor. Şunu sahada net gördük; biz yıllardır Fetö’ye karşı çıktık bizi fetöcü edebildiler. Yıllardır bu açılış süreçlerinde Türkiye’yi çok kötü bir yerlere götürüyorsunuz dedik, terörle müzakere edilmez dedik, PKK’yı başımıza bela ettiler. Döndüler bize siz terörle iş birliği yapıyorsunuz dediler. Öyleyse bize düşen hep birlikte bu algıyı yıkmaktır. Şimdi bir seçim bitti. Vekillerimizin ikisini de tebrik ediyorum. Hepimizin ortak görevi 28 Mayıs seçimlerinee 14 Mayıs’taki eksiklerimizi tamamlayarak gitmektir. Eğer bunu yapabilirsek hiçbir şüphe yok kazanacağız dedi.”

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

SUİÇMEZ, “SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ VE ZAFERE ULAŞACAĞIZ”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, “Sizlerle birlikte olduğumuz için son derece mutluyuz. Bu çalışmamızın bir amacı var. Sayın vekilimle birlikte özellikle bu bölgeyi yani batı tarafını da birlikte gezerek iş birliği, güç birliği içerisinde olduğumuzu bir kere daha göstermek istedik. Şimdi bizim moralimizi bozacak hiçbir şeyimiz yok. AKP’liler İlk kez kazanamadılar. İlk kez seçimler 2.tura kaldı. İlk kez tüm Türkiye’de ve Trabzon’da oyları düştü. Dolayısıyla ilk gün moralimiz hepimizin bozuldu bunu kabul edelim. Çünkü çitayı o kadar yükseltmiştik ki ben çok samimi bir şekilde %60 alacağımızı düşünüyordum. YSK cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu ilan etti. Bunu tartışacak durumda değiliz. Ama tartışmamız gereken bir şey var. Biz daha fazla sandıklara insanları nasıl götürebiliriz, daha fazla oyu nasıl almayı sağlarız bir de onların daha az hırsızlık yapmasını nasıl sağlarız. Bunu yaparsak biz görevimizi yapmış oluruz. Bir şeyin daha altını çizeyim. 14 Mayıs’taki seçimlerden çok daha güçlüyüz biz. Çünkü artık çok daha fazla kişiyle bir aradayım. Biliyorsunuz millet ittifakı ayrı İyi Partimiz ayrı seçimlere girmiştir. Dolayısıyla orada bir alana birlikte çıkma konusunda bir araya gelmemiz mümkün olamamıştı. Ama şimdi artık milletvekilleri seçimi bitti. Milletvekili olanlar belli oldu. Ne ben ne de sayın milletvekilim Yavuz Bey muhalefetin milletvekili olmak istemiyoruz. Biz iktidarın milletvekili olmak istiyoruz. Dolayısıyla şimdi bu kısa kalan sürede hepiniz bilirsiniz ki tecrübeleriniz vardır ki seçimler son gece kazanılır. Seçimde sandıkta kazanılır. Şimdi biz elbette ki alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu güzel birlikteliği vatandaşlarımıza yansıtacağız. Ne kadar inanç dolu olduğumuzu ne kadar birlikte olduğumuzu göstereceğiz. Ama onun dışında bir şey daha var bu seçimleri bizim alacağımıza dair inancımızı, yüreğimizi ortaya koyacağız. Biz onlardan daha fazla inançlıyız, onlardan daha fazla bilgiliyiz. Sandıklarımıza sahip çıkarak zafere ulaşacağız dedi.”

AYDIN, “28 MAYIS’TA SAYIN KILIÇTAROĞLU KAZANACAK”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, “Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyin. Kimsenin kazanmadığını anlayalım. O kadar birinci turda biteceğine inanmışız ki motivasyonumuz düştü. Biz bu kazancı 14 gün erteledik. Recep Tayyip Erdoğan ilk defa kazanamadı. Buradan bakalım. Trabzon da bile oy oranları düştü. Kendimize inanmamız ve güvenmemiz lazım. 28 Mayıs’ta Sayın Kemal Kılıçtaroğlu kazanacak. Sahada mücadele etmemiz ve inanmamız lazım.  Önce kendi üyelerimizden başlayacağız. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Sandığa girmiş oyların o şekilde çıkmasını sağlayalım o bile yeter. Bunlar deprem bölgesinde çadır satan insanlar, oyları mı çalmayacaklar. Bu seçimin son birkaç gününde bir olalım ve sahada olalım. Bugüne kadar Erdoğan’a oy vermiş insanlardan oy isteyeceğiz. Bu son günlerde gece gündüz yatmayacağım, çalışacağız” ifadelerini kullandı. Milletvekili Yavuz Aydın, Kaybedilmiş bir şey yok. Maç 1-1 berabere kaldı. 24 saatte çok değişir. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz bu seçimi mutlaka kazanacağız. Ev ev dolaşmamız gerekiyor. İlk günden itibaren çalışmalara başladım. Bundan sonra da bu çalışmalar devam edeceğiz. 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Bey olacak. Şans her zaman kapıyı çalmaz. Önemli olan cesaretli olmamız ve sahada çalışmamız. Bizim arkamızda devlet desteği, kamu çalışanları, yerel yöneticiler yok. Zaferimiz yakın. Önce siz kendinize güveneceksiniz. Başarı hepimizin olsun ve o gün bunu kutlayalım. Kaybedeceğimiz bir şey yok ama kazanacağımız çok şey var. Çocuklarımız için kazanacağımız çok şey var. Allah nasip ederse bunları birkaç gün sonra hezimete uğratacağız. Sandıktan zaferle çıkacağız ve bütün bileşenler olarak tarih yazacağız. Kimse bizim imanımızı sorgulayamaz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemak Kılıçtaroğlu’nun yanındayız. Sandığa gitmeyen insanlarımızı vatana sahip çıkmaya davet etmemiz lazım. Millet ittifakının adayı Sayın Kemel Kılıçtaroğlu seçimden zaferle çıkacak” ifadelerini kullandı.

Parti binasındaki ziyaretin ardından esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdiler.