Millî Şâir Mehmet Âkif Ersoy, İstiklâl Marşı'nın kabulünün 101. yılında Vakfıkebir ilçesinde duâlarla anıldı.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce, İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla ilçedeki merkez camilerde, cuma namazı öncesi program düzenlendi. İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün de iştirak ettiği merkez yeni camideki programda Kur'an-ı Kerim okundu ve duâlar edildi.

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Milli Şâir Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla programın gerçekleştirildiğini belirten İlçe Müftüsü Şükür Küçük konuşmasında; Akif'in, millî mücadeleye bizzat katıldığını, camilerde verdiği vaazlarla halkı düşmana karşı koymaya, vatanı, milleti savunmaya teşrif ettiğini ve cepheye koşmaya çağrıda bulunduğunu ifade etti. Kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şâiri Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve 12 Mart 1921 yılında milli marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı'nın anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeleri arasında yer aldığını hatırlatan Müftü Küçük, İstiklâl Marşı'nın bu milletin imanını, azmini, cesaretini ve kahramanlığını veciz bir şekilde anlatan tarihi belge niteliğinde olduğunu söyledi. İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "Tarihten silinmek istenen bir milletin, hangi değerlere sarılarak istiklâl mücadelesini kazandığını anlatan İstiklâl Marşı, bu milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un, eserleri, fikirleri, idealleri, örnek kişiliği ve mütevazı hayatıyla milletimizin gönlünde taht kurduğunu ifade eden Müftü Küçük, "Akif, İstiklâl Marşı ile milletimizin istiklâl mücadelesini, Müslüman coğrafyamızın imanını destanlaştırdı. Ortak fikir ve hislerimizi ölümsüzleştirdi. Vatan şâiri Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Akif'in, çok yoksul ve fakir olduğunu, üstüne bir palto alacak imkana dahi sahip olmadığı sözlerine ekleyen Müftü Küçük, Akif'in bu durumda iken bile, İstiklâl Marşı için konulan 500 liralık ödülü almayıp parayı 'Darül Mesai Vakfı'na bağışladığını hatırlattı.