BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

Millet İttifakını oluşturan 6 siyasi partinin Vakfıkebir İlçe Başkanları CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, Saadet Partisi İlçe Başkanı Birol Yavuz, Demokrat Parti İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptılar.

“ÜLKEMİZ, CUMHURİYET TARİHİNİN EN DERİN YÖNETİM VE EKONOMİK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞAMAKTADIR”

Vakfıkebir ilçesindeki Millet İttifakını oluşturan siyasi partiler adına basın açıklamasını yapan CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Başkan Mehmet Keskin, “Millet ittifakının ilçe başkanları olarak siz değerli basın emekçilerimizi ve katılımcıları, bütün halkımızı saygı ile selamlıyoruz. DEVA Partisi ilçe başkanımız Av. Sayın Oğuzhan Haliloğlu önemli bir duruşma nedeniyle aramızda bulunamadı. Selam ve saygılarını iletiyor. Öncelikle yaşadığımız büyük depremde ve arkasından sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz diyerek sözlerine başladı. Başkan Keskin; Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en derin yönetim ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artmaktadır. Bu krizin en temel sebebi “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile keyfi ve kural tanımaz yönetim anlayışıdır. Mevcut sistem Devlet için bir beka sorununa dönüşmüştür. Milletimizi en geniş yelpazede temsil eden altı siyasi parti olarak bizler, birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerek, demokrasi temelinde çözmek hedefiyle bir araya geldik. Temel hedefimiz ülkemizi; adaletin, liyakatin sağlandığı, soygunun, yolsuzluğun olmadığı, herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebildiği, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmektir.

YOLSUZLUKLAR BİTECEK, ŞEFFAFLIĞA VE DENETİME DAYALI BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

Bu inanç ve kararlılıkla hazırladığımız; “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM MUTABAKAT METNİ”ni, “TEMEL İLKELER VE HEDEFLER” mutabakatını, “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ”ni, “KURUMSAL REFORMLAR RAPORU”nu ve “SEÇİM GÜVENLİĞİ RAPORU”nu ve ülkemizin önemli temel politika alanlarında milletimizin menfaatleri doğrultusunda belirlediğimiz cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı hedef, politika ve projelerini içeren “ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİ”mizi milletimize karşı ortak taahhüdümüz olarak kamuoyu ile paylaştık. Altı siyasi parti olarak da Ortak Cumhurbaşkanı Aday’ımız olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’NU belirledik. Seçim Beyannamesinin ve seçimlerden sonra uygulanacak Hükümet Programının ana omurgasını oluşturduk. Bizler Millet İttifakı olarak Vakfıkebir’de büyük bir birlik ve dayanışma içerisinde çok çalışacağız. İnanıyoruz ki; 14 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. 15 Mayıs sabahı da ülkemizde aydınlık bir döneme uyanacağız. Yolsuzluklar bitecek, şeffaflığa ve denetime dayalı bir dönem başlayacak dedi.