2019-2020 eğitim öğretim yılı ile birlikte dört yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü´nün destekleri ile 81 ilin Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan “Merkezim Her Yerde” projesi devam ediyor. Merkezim Her Yerde projesi kapsamında Çarşıbaşı İlçesi Yavuzköy Mahallesi İlk ve Ortaokulunda Gönüllüler ile birbirinden eğlenceli etkinlikler gerçekleştirildi.

“VAKFIKEBİR GENÇLİK MERKEZİ OLARAK FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

Proje kapsamında Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürlüğü´n de görevli gençlik liderleri, Çarşıbaşı ilçesi Yavuzköy Mahallesini ziyaret ederek, köy okulunda eğitim öğretim gören öğrencilerle bir araya geldiler. Öğrencilere “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında gerçekleştirecekleri sanatsal ve sportif faaliyetler hakkında bilgi veren gençlik liderleri, öğrencilerle birlikte doyasıya eğlendiler. Yeni eğitim öğretim sezonun başlamasıyla birlikte Gençlik Merkezi Müdürlüğü´nün de projelerini hayata geçirmeye devam ettiğini söyleyen Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi Müdürü Yunus Ali Civil, Merkezim Her Yerde projesi kapsamında gençlerimizle buluşmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Müdür Civil:“Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzün dört yıl önce 81 ilde başlattığı “Mobil Gençlik Merkezi” projesi ile çocuklarımızı spor ve kültürel etkinliklerle buluşturmaya devam ediyoruz.  Bu bağlamda gençlik liderleri ve gönüllü üyelerimiz “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında gençlerimizle buluşmaya devam ediyor. Proje kapsamında Çarşıbaşı ilçemize bağlı Yavuzköy Mahallemizi ziyaret ederek Yavuzköy İlk ve Ortaokulu bahçesinde kurduğumuz sanatsal ve sportif stantlar ile çocuklarla doyasıya eğlendik. Gençlik Merkezimizde görevli gençlik liderleri ve gönüllü gençlerimiz, ilk olarak ‘Merkezim Her Yerde´ projesi kapsamında öğrencilere; sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda bilgiler verdi. Öte yandan öğrencilere, merkezimizin faaliyetlerinde anlatıldı.

“GENÇLER ARASINDA SOSYAL FARKINDALIK OLUŞTURARAK SAĞLIKLI BİR İLETİŞİM ORTAMI OLUŞTURMAK”

Hayata geçirilen “Merkezimiz Her Yerde” projesindeki amaç, gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak, sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere gençlik liderlerimizin aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak ve bununla birlikte gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktır. Gençlik ve spor bakanlığının Merkezim Her Yerde ve Gençlerin İyilik Ağacı projeleri kapsamında köy okullarımızı gezmeye devam ediyoruz. Bu hafta Yavuzköy ilk ve orta okulunu ziyaret ettik. Okul bahçesine oyun istasyonları kurarak gençlerimize güzel bir gün yaşattık. Öğrencilerimiz hem oyun oynadılar hem de oynanan oyunlar hakkında bilgi sahibi oldular. Vakfıkebir Mustafa Turupçu Gençlik Merkezi olarak faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.