VAKFIKEBİR’E 45 MİLYON DOLAR PARA GİRECEKTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Olcay Bahadır, Türkiye’nin son dönemdeki ana gündemlerinden birisi olan Merkez Bankasından buharlaşan 128 milyar dolar ile ilgili açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Olcay Bahadır, Türkiye’nin son dönemdeki ana gündemlerinden birisi de merkez bankasında buharlaşan 128 milyar dolar olduğunu belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Olcay Bahadır; CHP; “Nereye gitti bu para”? diye sorunca AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı "Salgın döneminde yeni bir finansal dalgalanmayı engellemek için kullandık.” dedi.

Keşke salgın nedeniyle halkı ekonomik zorluklardan korumak için kullanılsaydı. Öyle olsaydı ülkemizde kişi başına herkesin cebine 1.523 dolar, Vakfıkebir’e de 45 milyon dolar para girecekti.

Öyle olsaydı esnafımızın, işçimizin, işsizimizin, köylünün, çiftçinin, memurun emeklinin hiçbir ekonomik sorunu kalmazdı. Sonra “Para, Merkez Bankası ve Hazinenin Kasasında” dedi. Onun da doğru olmadığı anlaşılınca, “Siz anlamazsınız rezervler toparlanıyor” dedi. 

Hâlbuki Merkez Bankası'nın tablolarına bakıldığında rezerv eksi 42,5 milyar dolar. 128 milyar dolar, 2019’un başından Berat Albayrak'ın görevden ayrıldığı Kasım 2020’ye kadar satıldı.

Kahvehaneciye, lokantacıya, berbere, bakkala, işçiye, sanayiciye, emekliye satılmadı. Peki kime satıldı?  Merkez Bankası daha önce de döviz sattı. Bunları da gün gün açıkladı.

BUNU NEDEN AÇIKLAMIYOR?

Ben söyleyeyim: Para Faiz Lobilerine gitti… Gerçek bu...

Gün gelecek, devran dönecek yoksul halkımızın, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu paranın hesabını mutlaka soracağız! O günler çok yakın… Diyerek sözlerini tamamladı.