Belediyeni Meclis toplantı salonunda gündem gereği açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başlayan toplantının tek maddesi olan “Maliye Hazinesi adına Devir Komisyonunun” görüşülmesi gerçekleştirilerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Muhammet Balta meclis üyelerini bilgilendirdiği toplantıda Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Enver İskenderoğlu’nun oğlunun trafik kazası geçirdiğini belirterek kendilerine meclis adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz dedi.

“KARADAĞ YAYLA YOLU”

Belediye olarak Temmuz ayında yapılan hizmetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Balta, Orman Bölge Müdürlüğünden müdür ve müdür yardımcılarıyla birlikte Karadağ Yayla Yolunda yapılacak çalışmalar ile ilgili toplantı yaptıklarını belirterek yolun ihale yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Balta, yolun Deregözü Mahallesi ve Rıdvanlı Mahallesi yönleri tarafından gidilecek olan yerlerde mesire alanı ve konaklama alanları planladıklarını söyledi.

“ADLİYE SARAYI ve ÖZEL OKUL”

Adliye Sarayı hakkında da bilgi veren Başkan Balta, devlet tarafından kamulaştırmaların yapıldığını ve belediye hisselerini de belediye olarak bakanlığa devrettiklerini ve sürecin takip edildiğini söyledi.  Ayrıca Başkan, Kirazlık Yeni Mahallede okul alanı olarak bilinen yerde ilkokulun yanında bulunan meslek lisesi bitişiğindeki kamu arazisini imar planı çerçevesinde maliye ve hazineye devrini gerçekleştirdik. Burada Özel Eğitim Anaokulu yapılacak. Bununda belli bir yıl süre içerisinde yapılmaması durumunda söz konusu arazinin geri almak için sözleşmeye ek bir madde koyduklarını belirterek imar komisyonuna havale etmek için yapılan oylamada oy birliğiyle havale edilmesi kararlaştırıldı.

“TERMİNAL KAVŞAĞI”

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden Ahmet Salih Birincioğlu’nun gündeme getirdiği terminal kavşağı alanında birçok kaza olduğunu zaman zaman mal ve can kayıplarının yaşandığını belirterek yapılan görüşmelerin olup olmadığını sorusu üzerine Başkan Balta, burada olan kazaların teknik hatadan değil tamamen sürücü hatasından kaynaklandığını söyledi. Başkan Balta, son yaşanan kazanın mobese kayıtlarına göre tamamen kırmızı ışık ihlalinden kaynaklandığını gördük. Vakfıkebir’in ne batı tarafında ne de doğu tarafından bir kavşak yoktu. Vakfıkebir’e tek giriş noktası terminal kavşağı dediğimiz kavşaktı. Karayollarına giderek Vakfıkebir’in giriş ve çıkışlarına hem Yalıköy tarafından hem de Beşikdüzü tarafından köprülü kavşak talep ettik. Bu köprülü kavşaklar yapıldıktan sonra karayollarının kavşakları kapatalım talepleri oldu. Aslında kavşakları Trabzon girişinden olan yönü kapatılacaktı. Vakfıkebir çıkışı yani şu an kaza olan yer açık kalacaktı. Ağırlıklı olarak kazalar bu yönde oluyor.  Buradaki kazaların tamamının sebepleri teknik değil sürücü kusuru. Bu kazanın sebebi kamyonun ışık ihlali. Kamera kayıtlarından aracın hiç yavaşlamadığını gördük. Kavşağı kapattığınızda başka bir problem ortaya çıkıyor. Yalnızca Trabzon gelişini kapatabiliriz. Şehir çıkışını kapatma şansımız yok. Bir şekilde şehirden çıkarak yola bağlanacağız. Tedbir olarak ikaz edici çizgileri çizerek araçların yavaşlamasını sağlayabiliriz dedi.

"23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK" "23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK"

Gündemde başka madde olmadığı için Eylül ayında birleşim yapılmak üzere meclis tatile girdi