Vakfıkebir Fevziye Mahallesi Yukarı Camii yanında yapımı tamamlanan lojman ve müştemilatı düzenlenen programla hizmete açıldı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan cami lojmanı ve müştemilatının açılışı için düzenlenen programa iştirak eden Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük açılış öncesi, Fevziye Mahallesi Yukarı Camii İmam Hatip Mehmet Veysi Şimşek'in yeni yapılan lojmanın alt katındaki bölümde okuttuğu yaz Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret etti. Daha sonra öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte camiye çıkan Müftü Küçük burada öğrencilerle tanıştı ve sohbet etti. İlçe Müftüsü Küçük, öğrencilere öğrendikleri dini bilgiler, duâ ve sûrelerle ilgili sorular sordu, duâ ve sûrelerin anlam ve manaları üzerine açıklama ve izahatlarda bulundu. Öğle namazının cemaatle kılınmasının ardından ise yapımı tamamlanan lojman ve müştemilatının açılış programına geçildi.

VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ

“LOJMAN VE MÜŞTEMİLATI HİZMETE AÇILDI”

Fevziye Mahallesi Yukarı Camii yanında yapımı tamamlanan lojman ve müştemilatının açılışı için düzenlenen program, emekli din görevlisi Mehmet Satan hocanın açılış konuşması ve Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Almanya'da çalışan ve Almanya'daki hayırsever vatandaşlarla işbirliği yaparak yapılmasına öncülük ettiği lojman ve müştemilatının açılışında konuşan Ahmet Çinal ve Mahalle Muhtarı Mustafa Afyon, lojmanın ve lojmanın alt altında bulunan çok amaçlı bölümlerin yaklaşık iki yıl gibi bir süre içerisinde, ağırlıklı olarak Almanya'daki hayırseverlerin yardımları, mahalle halkının ve ilçe müftülüğünün maddi manevi destekleri ile tamamlandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler. İlçe Müftüsü Şükür Küçük de programda yaptığı konuşmasında; birlik-beraberlik ve dayanışma içerisinde oldukça üstesinden gelinemeyecek hiç bir iş olmadığını belirtti. Müftü Küçük, eserin hayırlı hizmetlere vesile olması dileğiyle emeği-katkısı bulunan tüm hayır sahiplerine teşekkürlerini ifade etti. Yapılan duânın ardından, kadınlar adına söz alan Hacer Çinal ise; mahalledeki genç kızların ve yetişkin kadınların Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenebilmeleri için İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ten bayan hoca talebinde bulundu.  Müftü Küçük de, şimdilik haftada bir gün mevcut imkanlarla görevlendirme yapabileceklerini ancak daimi kadro için mevzuata uygun iş ve işlemlerin tamamlanmasının yanı sıra burada görev yapmak isteyen kişinin şartlarının tutması ve talepte bulunması gerektiğini belirterek, müftülük olarak kendilerine düşenin yapılacağını söyledi.

Programın sonunda, yaz Kur'an kursu öğrencilerine dürüm ikramında bulunuldu. Daha sonra lojmanın altındaki bölümde çay sohbetiyle program sona erdi.