İş güvenliği, Kurban kesiminin dini boyutları konu uzmanı kişilerce anlatıldı. Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; kurbanlık hayvanın seçimi, sağlık göstergeleri, kesim hijyeni, etlerin saklama koşulları, zoonoz hastalıklar, kurban tebliğine göre kesim yerleri ve Covid_19 pandemisi döneminde kesim işlemi sırasında alınması gerekli tedbirler ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Kesimhanede dini, sağlık ve teknik koşullara uygun kurban kesim işleminin uygulaması gösterildi.

EĞİTİMLER MEZBAHADA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kurs programı; “İş Sağlığı Ve Güvenliği”, “Kurban Kesmenin İslamiyet’teki Yeri ve Önemi” ve “Kurban Kesim İşlemi” modüllerinden meydana geliyor. Kursiyerlere veteriner hekimler tarafından teorik bilgilerin verilmesinin yanı sıra pratik uygulamalar da işinin ehli uzman kesim personeli tarafından yaptırılıyor.

"GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA" "GÜLBAHAR HATUN ANADOLU LİSESİ ANTALYA’DA"

İSLAMİ USÛLLERE GÖRE KESİM İÇİN DETAYLI EĞİTİM

Kurban Kesim Elemanı Kursu Programını bitiren bireylerin; kurbanın İslamiyet’teki önemi ve dini dayanakları, vekâlet alma, tekbir getirme, kurban keserken okunması gereken dualar ve İslami usullere göre kurbanı kesme, yüzme ve parçalama konularında bilgi ve beceri sahibi olması amaçlandı.