Vakfıkebir'de, "Cami-Engelli Buluşması" etkinliğinin ilki gerçekleştirildi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin de caminin manevi ikliminde buluşmalarını sağlamak amacıyla engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" etkinliği düzenledi.
Toplumun tüm kesimlerinin camilerde icra edilen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmelerini sağlamaya yönelik çeşitli projeler geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin de caminin manevi ikliminde buluşturulması amacıyla "Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel" sloganıyla başlattığı "Cami-Engelli Buluşması" projesi kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından merkez yeni camide engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" etkinliği düzenlendi.
İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, Müftülük Engelli Koordinatörü İmam Hatip Nurettin Karaca ve bazı din görevlilerinin yanı sıra farklı engelli gruplarından vatandaşların yakınlarıyla birlikte katıldığı etkinlik, Müezzin-Kayyım Muhammet Saka'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRENCİSİ MEHMET HAMDİ SABAH DUYGULANDIRDI
Etkinlikte, Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otizm Özel Eğitim Sınıfı Öğrencisi Mehmet Hamdi Sabah, kendi isteği üzerine okuduğu Fatiha suresi ve ezan duasıyla dinleyenleri duygulandırdı. Mehmet Hamdi Sabah, Fatiha suresi ve ezan duasını mahreç ve tecvid kurallarını da büyük oranda uygulayarak eksiksiz okudu.
Daha sonra İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, engelli bireylere yönelik proje ve uygulamalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. İslam'ın engellilere bakışı ile ilgili de bilgiler paylaşan Vaiz Ekrem Akbaş, engellilerin toplumun emaneti olduğunu ifade ederek Peygamber Efendimiz (s.s.s)'in engellilere yönelik uygulamalarından ve engelli sahabelerle ilişkilerinden örnekler anlattı.
İKİNCİ PROGRAM, 20 ŞUBAT 2020 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 13.30'DA
Tüm engelli gruplarının iştirakiyle ilki düzenlenen etkinliğin ikincisinin 20 Şubat 2020 Perşembe günü saat 13.30'da gerçekleştirileceğini ifade eden İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, camilerin, İslam dininin en önemli simgelerinden olduğunu hatırlatarak, "Bu manevi iklimde sizlerle bir arada olalım istedik. Sizler bizim için özelsiniz. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler, emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Engelli, engelsiz tüm halkımızla gönül birlikteliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Allah’a ibadet edecek olan, etmek isteyen kardeşlerimize en güzel imkanı sunmak için başkanlığımız farklı bir takım projeler geliştirmekte ve bu projeler doğrultusunda çalışmalar yürütülmektedir. Müftülük olarak İlçe Müftümüz Sayın Hüseyin Kösal hocamızın katılımıyla engelli vatandaşlarımızı zaman zaman evlerinde de ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz de devam edecek. Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığımızın "Cami-Engelli Buluşması" projesi kapsamında camideki ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. İlk olması hasebiyle katılım az oldu ama bundan sonraki buluşmalarımız inşaallah daha çok katılımla gerçekleşecektir. İkinci buluşmamız, 20 Şubat 2020 Perşembe günü saat 13.30'da yine burada (merkez yeni camide) olacak. Tüm engelli kardeşlerimizi, beraberlerinde gelecek aile ve yakınlarıyla birlikte bekliyoruz. Zahmet edip geldiğiniz için ilçe müftülüğümüz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.