Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ile köy yaşam merkezlerine çevrilen eski kullanılmayan okullarda genel, meslekî ve teknik kurslar düzenlenmesi; tarım, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanlarında ihtiyaç duyulan kurs programlarının geliştirilmesi amacıyla imzalanan "Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü"  Kapsamında Vakfıkebir İlçesi Mahmutlu Mahallesinde kurs programı düzenlendi.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ BAŞKAN KOLTUĞUNU ECE’YE DEVRETTİ

“KÖY YAŞAM MERKEZLERİ EĞİTİM YUVASI OLDU”

Vakfıkebir İlçesi Mahmutlu Mahallesinde Kadın Çiftçilerimize yönelik; Trabzon İl Müdürlüğü Teknik personelleri tarafından peynir, konserve, kış hazırlıkları konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Tülin Onat tarafından bitkisel üretim konularında ve fındık tarımı hakkında eğitim verildi.

Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin yaptığı açıklamada, "Anadolu irfanının en saf hâlini temsil eden köylerimizdeki Köy Yaşam Merkezlerimiz, çocuk, genç ve yetişkinin aynı zamanda aynı mekânda eğitim gördüğü yerler olarak hayat boyu öğrenme anlayışı ile her zaman her yerde herkes için eğitim felsefesinin hayat bulduğu yer haline geldi. Yıllardır kullanılmayan köy okullarımızın bakım ve onarımı yapılarak Köy Yaşam Merkezi olarak halkımızın hizmetine sunuldu. Bilgi ve teknolojik gelişmeleri köylerimize taşıyıp halkımıza,  ihtiyaç duydukları eğitim çeşitliliğini sağlayarak, köylerimizi üretime teşvik edip, alınan eğitimlerle yeni girişimler ve istihdam imkanları oluşturmayı hedefliyoruz." dedi. Müdür Kuleyin, Ayrıca köy yaşam merkezlerimizde düzenlediğimiz programlarda bizlere karşı göstermiş oldukları ilgi ve katkıdan dolayı mahalle muhtarımız başta olmak üzere tüm değerli üreticilerimize teşekkür ederiz dedi.