Vakfıkebir Adnan Demirtürk Yurt öğrencilerinden oluşan 8 takımlı futsal turnuvası düzenlendi. Öğrenciler iftarlarını yaptıktan sonra spor salonunda buluştu ve turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil turnuva ve yapılan çalışmalar hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi.

“ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI BANKART”

Müdür Civil, “Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Vakfıkebir’de Yüksek Okulda okuyan ve Vakfıkebir Adnan Demirtürk Yurdunda barınan yaklaşık 350 öğrenci Vakfıkebir İlçe Gençlik ve Spor, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve Adnan Demirtürk Yurt Müdürlüğü iş birliği ile sunulan imkanlar doğrultusunda boş zamanlarını çeşitli sportif etkinlikler yaparak geçiriyorlar.  Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda açılan Halk Eğitimi kursları ile öğrencilerin Voleybol, basketbol, futsal, dart, bilek güreşi, masa tenisi, badminton branşlarında spor yapmalarına imkan sağlanıyor.  Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda çeşitli branşlarda turnuvalar düzenlenmektedir. Son olarak Yurt öğrencilerinden oluşan 8 takımlı futsal turnuvası düzenlendi. Öğrenciler iftarlarını yaptıktan sonra spor salonunda buluştu ve turnuva renkli görüntülere sahne oldu dedi.”

Müdür Civil, “Bir hafta boyunca devam eden turnuvanın son günü 3.lük, 4.lük ve final maçı ile son buldu. Sporcularımız müsabakalara “KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR” yazılı pankart ile çıktı. Final maçı Hoşgördük ve Haddini Bilbağo takımları arasında oynandı. Final maçını 5-3 lik skorla Haddini Bilbağo takımı kazandı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Ödül töreni sonunda turnuvaya katılıp birbirleriyle mücadele eden bütün takım sporcuları birlikte müzik eşliğinde eğlendi.

“SPOR; SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK VE KARDEŞLİKTİR”

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

Müdür Civil, “Başta da söylediğimiz gibi; “KAZANAN BİRİNİZ, SEVİNEN HEPİMİZ” oldu. Turnuva sonunda kazanan bir takım oldu ama sevinen hepimizdik. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde çaba harcayan işbirliği yaptığımız Kurumların Müdürlerine, Eğitim Sorumlularına, bütün öğrencilerimize, yurt yönetim personellerimize ve salonda görev yapan kurum arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.  Dolayısıyla bu turnuva sayesinde Sporun birleştirici gücünün önemi görülmüş oldu. Spor; Sevgi, Barış, Dostluk ve Kardeşliktir. Turnuvaya renk katan tüm takımlarımıza, hakemlerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çeşitli sportif etkinliklerimiz devam edecek dedi.”