Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar Günü Yapılacak. Vakfıkebir İl Kaymakamı Mesut Yakuta Yükseköğretim Kurumları sınavına girecek öğrenciler için başarı mesajı yayınladı.

SİZLER, BİZİM GÜVENCEMİZ VE GELECEĞİMİZSİNİZ

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, “Kaliteli ve her anlamda donanımlı bir üniversite okumak için sınavlara sıkı bir şekilde hazırlanan ve aynı zamanda motivasyonunu yüksek tutmaya çalışan öğrencilerimizin, emeklerinin karşılığını alabilmelerini ve yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak, başarılı olmaları en büyük dileğimizdir dedi.”

Kaymakam Yakuta, “Büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları sınavı, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biridir. Ruh ve beden sağlığınız her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmadan bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmelisiniz. Sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak yol aldığınız şu günlerde heyecanınızı yürekten paylaşıyorum. Kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum. Sevgili gençler, yıllardır hazırlandığınız bu sınavda güzel bir neticeyi alarak, üniversite hayallerinizi gerçekleştireceksiniz. Sizler, bizim güvencemiz ve geleceğimizsiniz. Hayatın çok uzun süren ve umutsuzluğa düşülmemesi gereken bir süreç olduğunu unutmamalısınız. Her şeyin gönlünüzce ve güzel olmasını diliyorum dedi.”

Velilere seslenen Kaymakam Yakuta,"Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Çocuklarımızın başarılı olmalarında en büyük görev anne babaya yani bizlere düşmektedir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda hayatlarını şekillendirmek için, üniversiteyi kazanması en büyük dileğimizdir. Anne ve babaların bazı yanlış tutum ve davranışları onların var olan kaygı ve heyecanlarını daha da artırmaktadır. Bundan dolayı bu süreçte siz velilerin bazı konularda daha duyarlı olmaları öğrencilerimizin yararlarına olacaktır. Öğrencilerimizin stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girmeleri durumunda, bilgi ve birikimlerini en üst seviyede sınava yansıtacaklarına inanıyor, Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm yönetici, öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyorum. Sınavda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.