Vakfıkebir İlçesine atanan Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan ve Kaymakam Adayı Erdem Yenisoy ilçedeki işyerlerine, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyarete devam ediyor. Gazetemizi ziyareti sırasında tesislerimizi de gezerek bilgi alan Kaymakam Uzan, gazetemizin basım aşamalarını da görme fırsatı buldu.

“GAZETECİLER, TOPLUMU AYDINLATMAKTA ÇOK BÜYÜK VE AKTİF ROL OYNAMAKTADIRLAR”

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, Basının toplumun adeta gözü ve kulağı olduğunu belirtti. Gerçekleştirilen ziyaretlere karşılık iade-i ziyaret yaptığını, hem de basın mensuplarıyla ilçe hakkında fikir alışverişinde bulunduğunu ifade eden Uzan, göreve başladığından bu yana ilçedeki işletme ve işyerlerini ziyaret ederek tanışma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı bulduğunu söyledi.

Kaymakam Uzan, “Gezilerimiz ve ziyaretlerimiz belirli bir program dahilinde devam edecek. Yerel basın ilçemizin tanıtımına çok büyük katkıda bulunmaktadır. Gazeteciler, toplumu aydınlatmakta çok büyük ve aktif rol oynamaktadırlar. Bunun sorumluluğu ve bilincinde hareket edildiği zaman ortaya çok güzel işler çıkıyor. Gazeteciler, toplumun gözü ve kulağıdır, ilçede olan biten her şeyi vatandaşlara duyuruyor ve bilgilendiriyor. Bu da toplum yararına en büyük hizmetlerden bir tanesidir. Gazetecilerin, görevlerini yerine getirirken, fedakârca çalıştıklarının bilincindeyiz. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının kolaylaştırılması, onlara gereken desteğin sağlanması toplum olarak hepimizin görevidir. Gazetesi olmayan bir ilçe yaprağı kurumuş bir ağaca benzer, gördüğüm ve takip ettiğim kadarıyla sizlerde Vakfıkebir’de bu görevi başarılı bir şekilde özverili olarak yürütüyorsunuz. Basın daima yol gösterici ve bağımsız olmalıdır. İlçenin eksikliklerini ve sorunlarını yetkililere duyurmalı ve hatırlatmalıdır. İlçemiz adına herhangi bir olumsuz bilgi aldığınızda bu bilgileri bizlerle birlikte istişare ederek paylaşırsanız, yanlış ve kirli bilgiyi ortadan kaldırmış oluruz. Bu sayede halkımızı da doğru bilgi ile aydınlatmış oluruz. Bu anlamda birlikte hareket ederek ilçemizin çıkar ve menfaatleri adına çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Vakfıkebir ilçesi özellikle tarihi geçmişinin yanı sıra, vatandaşlarının da devletine, milletine, gelenek ve göreneklerine bağlı birer vatandaş topluluğundan oluştuğunu belirterek çalışmalarınızda başarılar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

“SİZLERE DE GÖREV HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİM”

İlçe Kaymakamımızı misafir etmekten büyük mutluluk duyduk diye sözlerine başlayan gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ; “Devlet temsilcileri, yöneticilerinin esnaflarımıza ve iş yerlerine gelmeleri, ziyarette bulunmaları, onlarla tanışmaları, bilgi alışverişinde bulunmaları güzel bir uygulama örneğidir. İşletmeler hakkında bilgi almak, onların dertleriyle, sorunlarıyla ilgilenmek ve çözüm yollarını birlikte aramak için atılmış bir adım olarak görüyorum. Yayın hayatına başladığımız günden itibaren Vakfıkebir’i ve Vakfıkebir’in sorunlarını takip ettiklerini ve gündeme taşıdıklarını vurgulayan Kamburoğlu, “Gazetemizin kuruluş amacına uygun olarak yayın hayatımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. İlçemizin her sorununu gündeme getirip yansıtarak, bu sorunların giderilmesi ile ilgili bir aracı kurum gibi hizmetimizi sürdürmek ve bu sorunların çözümlendiğini görmek bizi son derece mutlu ediyor. Kamburoğlu, Büyükliman Postası Gazetesi olarak kendisine ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacaklarını ifade ederek, tesislerimize kadar gelerek bizleri ziyaret eden ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen bu nazik davranıştan dolayı İlçe Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan ve Kaymakam Adayı Erdem Yenisoy’a şahsım ve personelimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlere de görev hayatınızda başarılar dilerim” diye konuştu.