“10 Ocak Gazeteciler Günü” nedeniyle Merkezi Vakfıkebir İlçesinde bulunan Büyükliman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, burada birlikte olmaktan duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Kaymakam Uzan, “Büyükliman Bölgesi’ndeki gazeteci arkadaşlar arasında güzel bir birlikteliğin olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi. Cemiyette Başkan yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Cemiyet Üyesi Sadık Aydın ve Mustafa Özcan tarafından karşılanan Kaymakam Uzan, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan sözlerine şöyle devam etti;  “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Görsel, işitsel ve yazılı basın; halkın bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalığın artması sürecinde önemli bir rol üstlenmiştir. Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Basının meselelere yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Büyükliman bölgemizdeki basın mensuplarımız basın İlke ve Ahlak kurallarına uyduğunu gözlemliyoruz. Bu vesileyle, Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden, halkımızın gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

“BU NAZİK ZİYARETİNİZ BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;  “Vakfıkebir Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan Beyin ziyareti bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Günümüzde hızlı ve etkinliğiyle bahsedilen basın sektörünün geleceğinde nitelikli eleman yetiştirilmesinin toplumda dördüncü kuvvet olarak atletilen son yıllarda gücü çok daha fazla hissedilen basında doğru haberciliğin önemini vurgulamak adına cemiyetimizin oluşması son derce önemliydi. Biz doğru habercilik adına doğru işler yapmaya gayret ediyoruz. Bizlerde arkadaşlarımızı bir çatı altında toplayarak, son yıllarda asılsız haber ve yorumların önüne geçmek için Büyükliman Gazeteciler cemiyetimizi 2006 yılında kurduk. Cemiyetimiz bölgede ve çıvar illerde her geçen gün adından bahsedilen bir kurum olarak gündemdeki yerine almaya devam ediyor. Yaptığımız çeşitli etkinliklerle cemiyetimizin adını biraz daha duyulmasına vesile olmak bizleri mutlu ediyor dedi.”