Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan'ın da katıldığı, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Kasım ayı mutat din görevlileri toplantısı, Hikmet Kaan Proje İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

“SİZLERLE BİRLİKTE VAKFIKEBİR'DE EL BİRLİĞİ İLE GÜZEL HİZMETLER YAPMAK İSTİYORUZ”

İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün açılış konuşması ve Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan'ı takdiminin ardından din görevlilerine hitap eden Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, toplumun her kesimiyle olduğu gibi din görevlisi ve gönüllüleriyle de Vakfıkebir'de el birliği ile güzel hizmetler yapmak istediklerini söyledi. Din görevlilerinin sahayı asla boş bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Kaymakam Uzan, aksi takdirde ehil olmayan yetkisiz kişi ve grupların boş bırakılan bu alanları doldurabileceğini hatırlattı ve bu konuda din görevlilerine sorumluluk bilinciyle çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan ayrıca din görevlilerine sürekli okumalarını ve özellikle de yüksek lisans yapmalarını tavsiye etti.

Vatandaşlara Kur'an öğretme ve camilerdeki cemaat sayısını artırma konusunda din görevlilerine gayretli olmaları gerektiğini hatırlatan Kaymakam Hacı Arslan Uzan, geleceğin inşâsı adına erdemli ve ahlaklı bireylerin yetişmesi noktasında da, 4-6 yaş Kur'an kurslarını ayrıca önemsediklerini belirterek eğitim öğretim ve vatandaşlara hizmet konularında kaymakamlık olarak kendilerine düşen bir görev olduğunda yardımcı olacaklarını ifade etti.

Vatandaşların ve cami cemaatinin din görevlilerine güvendiğini ve sözlerine itibar ettiklerini ifade eden Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, din görevlilerinin görevli oldukları mahallelerdeki vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeleri konusunda sorumlu ve yetkili olduklarını belirtti ve kendilerinin de zaman zaman bütün mahalleleri ve camileri ziyaret ederek sorunları yerinde tespit edeceklerini söyledi.

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan'ın konuşmasını tamamlayıp salondan ayrılmasının ardından İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün, Şef Refik Altuntaş ile birlikte gündeme ilişkin diğer konuları personelle paylaşmasıyla toplantı sone erdi.