Bölgenin en güzel yaylalarından biri olan ve Vakfıkebir ilçesinin tek yaylası durumundaki Karadağ Yaylası derneğinde kongre heyecanı yaşandı. Vakfıkebir Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin hafta sonu yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Adil Yılmaz’ın aday olmadı. Yapılan kongrede Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu tüm delegelerin oylarını alarak uzun bir aradan sonra yeniden başkanlığa seçildi. Derneğin kurucu başkanı da olan Haliloğlu kongre sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı.

“KARADAĞ YAYLASI TİCARET MERKEZİ OLACAK KONUMDADIR!”

Karadağ yaylası bizim doğup büyüdüğümüz ve çok sevdiğimiz yaylamızdır. Bizler yani yayla sakinleri tarafından Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneğini kurduk. Dernek olarak 1994 yılında ise Karadağ Şenliklerini başlattık. 17 yıl aralıksız olarak hem şenlikleri yaptık hemde dernek başkanlığını yürüttük. 2011 yılında dernek başkanlığını bıraktım. Daha sonra yeni arkadaşlar bu göreve seçildi ve güzel bir çalışma örneği göstererek, ellerinden geleni yaparak bu görevi yürüttüler. Güzel hizmetlerde yaptılar. Fakat arkadaşlarımızın ve orada oturan yayla sakinlerinin isteği üzerine bizi göreve tekrar getirdiler. Göreve layık görülmek, göreve çağırılmak güzel bir şey. Biz de şimdi yaylamızın güzelliği için, yayla yollarımızın yapılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu arada tabi belediyemizin de milletvekillerimizin de il ve ilçe idarecilerimizin de desteklerini alacağız. Karadağ yaylamızla ilgili olarak yaptığımız bütün çalışmalarda bizlere her zaman destek çıkan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ve TBMM Çevre Komisyon Başkanımız ve Milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya yayla sakinlerimiz ve yöneticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Onların desteklerine yine ihtiyaç duyacağız. Onların destekleri ile bütün sorunlarımızı ortadan kaldıracağız. Vatandaşlarımızdan da şunu istiyoruz; piknik alanlarını ve çevreyi iyi koruyalım. Gördüğümüz ve gözlemlediğimiz kadarıyla insanlarımız Karadağ Yaylamıza geliyor, pikniğini yapıyor, fakat bir kısım insanımız çöplerini orada bırakıyor. Burası belediye değil, belediye olsa da bırakılmaz. Bu güzel piknik alanlarını kim nasıl temizleyecek. Nasıl bir yer bulmak istiyorsak öyle bırakmalıyız. İnsanlarımızın bir kısmı bu konuda duyarsız. Bunu insanlarımızdan özellikle rica ediyor bekliyoruz. Yine önemli bir konu ise ağaçları yaralamayalım, kesmeyelim. Bir avuç çıra uğruna ağaçları çok yaralıyoruz. Tam bir ağaç katliamı ortaya çıkıyor. Bunun yanında vatandaş olarak orman kesimi yapan kişilerden de şikayetçiyiz. Evet yaşlı ağaçların ayıklanması lazım. Fakat çimenler çok kötü şekilde tahrip edildi. Mesela topuk otu denilen mevkide neredeyse çimen kalamadı. Piknik yapılabilecek çimenleri çok tahrip ettiler. Yol kenarlarındaki ağaçların dallarını su akarlarının kanallarına bırakıyorlar, temizlemiyorlar. Bu konuda da orman bölge müdürlüğümüzü çok daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu konular hakkında da ileriki süreçte yetkililerle görüşeceğiz.

“KARADAĞ YAYLASINA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karadağ Yaylası Vakfıkebir’in en büyük yaylası olması vesilesi ile bölgenin merkezi yaylası konumundadır. Karadağ Yaylasına her zamsan Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden her zaman insanlar geliyor. Çünkü Karadağ’da bizim bildiğimiz dedelerimizden daha eski yaklaşık 200 yıldan fazladır bir pazar kuruluyor. Buraya çeşitli yaylalardan insanlar ihtiyaçlarını görmek için geliyor. Karadağ Yaylasının yolları yapıldığında bu yayla ticaret merkezi olacak konumdadır. İnsanların çok rahatlıkla Pazar kurarak, tüm yöre insanını buraya çekebileceğini biliyoruz. Zaten geçmiş yıllardan bilindiği üzere Cuma günleri Karadağ Yayla pazarı kurulurdu. Bütün ilçelerden gelen vatandaşlar burada alış veriş yapma imkanı buluyorlardır. Ayrıca Yayla Turizmi açısından da çok önemli bir cazibe merkezi olacak konumda olan Karadağ Yaylasında yamaç paraşütünün yanı sıra kış turizmi içinde önemli kayak merkezi yapılabilir. Bunun için buraya ilgililerin daha çok destek vermesini bekliyoruz ve bu konuda da onlarla gerekli diyalogu kuracağız. Gerekli çalışmaları da yapacağız. Arkadaşlarımızdan yayla sakinlerinden herkesten destek bekliyoruz dedi.

“KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ”

Eski Başkan Adil Yılmaz ise yaptığı veda konuşmasında; Derneğimiz olağan kongresini yaptık. 6 yıl ve öncesinde Yaşar Çobanoğlu abimizle 2 yıl toplamda 8 yıllık süreç boyunca yaylamızda çalışmalarımızı imkanlarımızı zorlayarak yürüttük. Çalışma hayatım ve sağlık sorunlarım nedeniyle görev almamış olmam sorun değil, yapılacak çalışmaların yine içinde olacağım (dernek kurulduğundan itibaren öyle yaptım) . Yeni yönetim kurulu başkanı Abdulkadir(Cemil abi) Haliloğlu ve yönetimine başarılar diliyorum. Çalışma süremiz boyunca bizlerden desteğini esirgemeyerek yanımızda olan herkese yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum dedi.

Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneğini yeni yönetim kurulu:

1-Abdulkadir Haliloğlu

2-İsmail Hakkı Çobanoğlu

3-Kadir İslam

4-Vahit Haliloğlu

5-Paşa Civil

6-M. Akif Ofluoğlu

7-Ahmet Birinci

8-Rıdvan Ayhan

9-Aydın Özdemir