Vakfıkebir Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu, Karadağ Yayla yolunda başlatılan alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Haliloğlu, yol çalışmaları tamamlandığında Karadağ Yaylamız ticaret ve cazibe merkezi olacak dedi.

“BETONLAMA MAYIS AYINDA YAPILIR!”

Vakfıkebir Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu gazetemize yaptığı açıklamada; “Yıllardır yılan hikayesine dönen Karadağ Yayla yolumuz ile ilgili alt yapı çalışmaları başlatıldı. Karadağ yayla yolumuzun alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yapılmıştı. Çalışmalar geçtiğimiz ay başlatıldı. Çalışmaları yerinde incelemek üzere geçtiğimiz günlerde Vakfıkebir Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkanımız Muhammet Balta, AK Parti ilçe Başkanımız Ahmet Uzun,  Trabzon Orman İşletme Müdürü Uğur Er, Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bulut ve Deregözü Mahallesi Muhtarı Ahmet Hacıfettahoğlu’ndan oluşan heyet asfalta hazırlık çalışmaları gerçekleştirilen Deregözü Mahallesi – Karadağ Yaylası bağlantı yolunda incelemelerde bulundular. Ben işlerim dolayısı ile il dışında olduğum için bu incelemeye katılamadım.  Buradaki çalışmaları gözden geçirdiler. Çalışmalar devam ediyor ve bu sene alt yapı çalışmaları sona erecek. Betonlama çalışmaları ise önümüzdeki yayla sezonundan önce yapılacak. İhalenin geç yapılmasından kaynaklanan sebeplerden dolayı alt yapı çalışmaları ancak yetişiyor. İhale erken yapılıp alt yapı çalışmaları tamamlansaydı yolun betonlanması da bu yıl tamamlanacaktı. O nedenle geç kalındı ve Betonlama da bu sebeple geç kalmış oldu. Muhtemelen Mayıs ayına kadar betonlama bitip sezona yetişecek dedi.”

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞKKÜR EDİYORUZ”

Başkan Haliloğlu, Karadağ Yayla Yolumuzun alt yapı ve betonlama çalışmaları için bizlere destek olan başta Sayın TBMM Çevre Komisyon Başkanımız ve Milletvekilimiz Muhammet Bata’ya, İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan’a, özellikle her çalışmamızda bizlere büyük destek veren Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, Trabzon Orman İşletme Müdürü Sayın Uğur Er’e, Vakfıkebir Orman İşletme Şefi Sayın İlhan Kutanis’e ve emeği geçen bütün herkese Karadağ derneği, yayla sakinleri ve bölge insanları adına teşekkür ediyorum.  İnşallah sezon başında gerekli çalışmaları tamamlayıp yıllardır beklenen ve ilçenin kanayan yarası haline gelen yayla yolunun dökümünü sağlamış olacağız. Bölgenin en güzel yaylalarından biri olan ve Vakfıkebir ilçesinin tek yaylası durumundaki Karadağ Yaylasının yol sorunu ortadan kalmış olacak. Herkese teşekkür ediyoruz dedi.”

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET İHSAN HACIFETTAHOĞLU İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET İHSAN HACIFETTAHOĞLU İLE CANLI YAYINIMIZ"

“KARADAĞ YAYLASI TİCARET MERKEZİ OLACAK!”

Başkan Haliloğlu, Karadağ yaylası bizim doğup büyüdüğümüz ve çok sevdiğimiz yaylamızdır. Bizler yani yayla sakinleri tarafından Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneğini kurduk. Karadağ Yaylası Vakfıkebir’in en büyük yaylası olması vesilesi ile bölgenin merkezi yaylası konumundadır. Karadağ Yaylasına Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden her zaman insanlar geliyor. Çünkü Karadağ’da bizim bildiğimiz dedelerimizden daha eski yaklaşık 200 yıldan fazladır bir pazar kuruluyor. Buraya çeşitli yaylalardan insanlar ihtiyaçlarını görmek için geliyor. Karadağ Yaylasının yolları tamamlandığında yaylamız ticaret merkezi olacak olacaktır. İnsanların çok rahatlıkla Pazar kurarak, tüm yöre insanını buraya çekebileceğini biliyoruz. Zaten geçmiş yıllardan bilindiği üzere Cuma günleri Karadağ Yayla pazarı kurulurdu. Bütün ilçelerden gelen vatandaşlar burada alış veriş yapma imkanı buluyorlardı. Ayrıca Yayla Turizmi açısından da çok önemli bir cazibe merkezi olacak konumda olan Karadağ Yaylasında yamaç paraşütünün yanı sıra kış turizmi içinde önemli kayak merkezi yapılabilir. Bunun için buraya ilgililerin daha çok destek vermesini önemli.  Yolumuz tamamlandığında yaylamızda görmek istediğimiz bütün yatırımlar olacaktır. Ayrıca yayla yolumuz tamamlandığında tün vatandaşlarımız günü birlik yaylaya çıkma imkanına sahip olacaklar ve gelen misafirlerini kısa bir süre içerisinde Karadağ Yaylasında çıkarıp ağırlayarak tekrar geriye dönebileceklerdir.  Tekrardan yolun yapımı için emek harcayan herkese teşekkür ediyorum dedi.