2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, Vakfıkebir Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis  ile birlikte Karadağ Yaylasına giderek Karadağ Turizm Derneği Başkanı Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu ile bir süre görüştüler. Yol güzergahı ve piknik alanlarında gerekli incelemeleri yaptılar. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, Yol güzergahının yapımı ve mesire alanlarının oluşturulması için ne gerekiyorsa yapılacağı belirtildi. Bölgenin en güzel yaylalarından biri olan ve Vakfıkebir ilçesinin tek yaylası durumundaki Karadağ Yaylasının yol güzergahının bir an önce yapılması için yoğun bir baskı ve talepte bulunan yöre halkının sesine en sonunda duyarsız kalamayan yetkililer yol çalışması için ilk adımı attılar. Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı “Karadağ Yolu Start Alıyor” paylaşımıyla ilk müjdeyi yayla sakinlerine ve yöre halkına duyurması sonrası Dernek Başkanı Abdulkadir (Cemil) Haliloğlu ile yaptığımız görüşmede şu ifadelere yer verdi.

“KARADAĞ YAYLASI TİCARET MERKEZİ OLACAK!”

Başkan Haliloğlu, Karadağ yaylası bizim doğup büyüdüğümüz ve çok sevdiğimiz yaylamızdır. Bizler yani yayla sakinleri tarafından Karadağ Turizm Koruma ve Güzelleştirme Derneğini kurduk. Dernek olarak 1994 yılında ise Karadağ Şenliklerini başlattık. 17 yıl aralıksız olarak hem şenlikleri yaptık hemde dernek olarak yaylamızla ilgili çalışmaları yürüttük.  Yıllardır yaylamızın güzelliği için, yayla yollarımızın yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu arada belediyemizin de milletvekillerimizin de il ve ilçe idarecilerimizin de desteklerini her zaman aldık ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Karadağ yaylamızla ilgili olarak yaptığımız bütün çalışmalarda bizlere her zaman destek çıkan Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya, ilçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan ve ilçemizin öz evladı TBMM Çevre Komisyon Başkanımız ve Milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya yayla sakinlerimiz ve yöneticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Onların desteklerine her zaman ihtiyaç duyacağız. Onların destekleri ile bütün sorunlarımızı ortadan kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızdan da şunu istiyoruz; piknik alanlarını ve çevreyi iyi koruyalım. Gördüğümüz ve gözlemlediğimiz kadarıyla insanlarımız Karadağ Yaylamıza geliyor, pikniğini yapıyor, fakat bir kısım insanımız çöplerini orada bırakıyor. Burası belediye değil, belediye olsa da bırakılmaz. Bu güzel piknik alanlarını kim nasıl temizleyecek. Nasıl bir yer bulmak istiyorsak öyle bırakmalıyız. İnsanlarımızın bir kısmı bu konuda duyarsız. Bunu insanlarımızdan özellikle rica ediyor bekliyoruz. Yine önemli bir konu ise ağaçları yaralamayalım, kesmeyelim. Bir avuç çıra uğruna ağaçları çok yaralıyoruz. Tam bir ağaç katliamı ortaya çıkıyor. Bunun yanında ormanlarda yapılan kesimler sona erdi. Bundan sonra bozulan alanlar onarılıp mesire alanı olarak hizmete sunulacak.

 “KARADAĞ YOLU START ALIYOR”

Karadağ Yaylası Vakfıkebir’in en büyük yaylası olması vesilesi ile bölgenin merkezi yaylası konumundadır. Karadağ Yaylasına her zamsan Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden insanlar geliyor. Çünkü Karadağ’da bizim bildiğimiz dedelerimizden daha eski yaklaşık 200 yıldan fazladır bir pazar kuruluyor. Buraya çeşitli yaylalardan insanlar ihtiyaçlarını görmek için geliyor. Karadağ Yaylasının yolları yapıldığında bu yayla ticaret merkezi olacak konumdadır. İnsanların çok rahatlıkla Pazar kurarak, tüm yöre insanını buraya çekebileceğini biliyoruz. Zaten geçmiş yıllardan bilindiği üzere Cuma günleri Karadağ Yayla pazarı kurulurdu. Bütün ilçelerden gelen vatandaşlar burada alış veriş yapma imkanı buluyorlardı. Ayrıca Yayla Turizmi açısından da çok önemli bir cazibe merkezi olacak konumda olan Karadağ Yaylasında yamaç paraşütünün yanı sıra kış turizmi içinde önemli kayak merkezi yapılabilir. Bu yapılan çalışmalar ve hedefler doğrultusunda Dernek olarak İlçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan ve ilçemizin öz avladı TBMM Çevre Komisyon Başkanımız ve Milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda yaylamızın yolunun yapılması için vekilimiz gerekli girişimleri yaptı. İlçemize çeşitli ziyaretlerde bulunmak için gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’ndan da bu yol için talepte bulunmuştuk. Yapılan bu girişimler sonrası geçtiğimiz hafta her zaman bize destek olan ve bizlerden yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta ve beraberinde Orman Bölge Müdürümüz ile birlikte yaylamıza gelerek yol çalışmasının başlayacağı müjdesini bizlere ilettiler.  Temennimiz en kısa sürede yol çalışmasının başlatılarak bölge halkının hizmetine sunulmasıdır. Yol yapıldığında bölge insanı ve dışarıdan gelen misafirler günü birlik olarak yaylaya gelerek, hem temiz ve serin bir havada stres atıp rahatlama fırsatı bulacaklar. Hem de yaylamızın ticari yönden canlanmasını sağlayacaklar. Bu yol bölgemiz ve yaylamız için çok önemlidir. Karadağ Turizm Derneği, yaylamız sakinleri ve bölge halkımız adına kendilerine çok teşekkürler ediyoruz dedi.

“KARADAĞ YAYLA YOLU BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLDÜ”

Vakfıkebir Belediyesinin Temmuz ayı meclis toplantısında Karadağ yolu ile ilgili Belediye Başkanı Muhammet Balta şu ifadeleri kullandı. Belediye olarak Temmuz ayında yapılan hizmetler hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Balta, Orman Bölge Müdürlüğünden müdür ve müdür yardımcılarıyla birlikte Karadağ Yayla Yolunda yapılacak çalışmalar ile ilgili toplantı yaptıklarını belirterek yolun ihale yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Balta, yolun Deregözü Mahallesi ve Rıdvanlı Mahallesi yönleri tarafından gidilecek olan yerlerde mesire alanı ve konaklama alanları planladıklarını söyledi.