Kullanılmayan okullar Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştü, kadınlara eğitim yuvası ve gelir kapısı oldu. Milli Eğitim Bakanlığının projesi kapsamında, kent merkezi ve ilçelere bağlı köylerdeki eski okullar onarılarak Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülüyor. Açılan kurslara katılan kadınlar, el becerilerini geliştiriyor, sosyalleşme imkanı buluyor. Vakfıkebir İlçesi Demirci Mahallesinde açılan el sanatları kursunu ziyaret eden ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ve Şube Müdürü Ömer Baştan Usta Öğretici Mediha İslam’dan kurs hakkında bilgiler aldı.

“KADINLAR KÖY YAŞAM MERKEZLERİNDE SOSYALLEŞİYOR”

Demirci köyündeki merkezi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, açılan yaşam merkezlerinin köyde yaşayan kadınlar için önemli olduğunu söyledi. Dikiş nakış ve giyim kurslarına gelen kadınların, hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçelerine katkı sağladığını belirten Altın, şunları kaydetti: "Burada eski okulumuzu onararak Köy Yaşam Merkezi'ne çevirdik. İlk etapta kadınlar için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün usta öğreticileri tarafından kurs açtık ve kursiyer katılım sağladı. İhtiyaç duyulan kurslar da Halk Eğitimi Merkezi üzerinden açılacak."

“BU İMKANLARI BİZLERE SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kurs Öğretmeni Usta Öğretici Mediha İslam ise yaptığı açıklamada; kursiyerlerle görüştüğümüz zaman onların gözlerinin içindeki mutluluğu gördük. Burada her yaştan insana dokunuyor olmamız bu yapılan işin ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Bu imkanları bizlere sağlayan başta devletimiz olmak üzere desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan’a, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Altın’a, Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Sayın Cemile Kahyaoğlu’na ve emeği geçen herkese bir kez teşekkür ediyorum dedi.

“BURASI ARTIK BİZİM YUVAMIZ”

VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

Kurstan duydukları memnuniyeti ifade eden kursiyerler şunları kaydetti: "Buraya gelirken yaşadığımız heyecan bambaşka. Hayallerimiz gerçek oldu. Bu imkanları bizlere sağlayan başta devletimize, desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve bilhassa bizimle birlikte her saatini geçiren usta öğreticimiz Mediha hanıma bir kez daha minnettarız. Teşekkür ediyoruz. Burası artık bizim yuvamız. Köy Yaşam Merkezimiz de vakit geçirmek bütün sıkıntılarımızı unutturdu. Devletimizden Allah razı olsun dediler."