Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısı komisyon üyelerinin katılımı ile Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Seda Serin 8 Mart 25 Kasım 2022 tarihleri arsında yapılacak olan 4. Ulusal eylem planı hakkında komisyon üyelerine bilgi verirken Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele alanında 2007’den bu yana 4 Ulusal Eylem Planı yürürlüğe girdiğini belirttiler.

“KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ HİZMETLERDE ELEKTRONİK KELEPÇE ÖN PLANDA”

GÜNAYDIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ GÜNAYDIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yapılan bilgilendirmede koruyucu ve önleyici hizmetler bakımından ilçede sorun olmadığı görülüyor. Koruyucu ve önleyici hizmetlerde elektronik kelepçe ön planda görünüyor. Ülke çapında ki sayı bin adet görülürken yılsonu itibarıyla sayı genişletilerek bin beş yüze çıkarılması hedeflendi. Elektronik kelepçe Trabzon’da iki tane İlçede yok. Özellikle son dönemlerde üniversite öğrencileri arasında arkadaş/ sevgililerden gelen şiddetler karşısında mahkeme kararıyla uzaklaştırma isteyenlerin sayısında artış olduğu görülüyor. Komisyondan çıkan tavsiyen kararlarında ise yeni eğitim ve öğretim yılında rehber öğretmenlerinde katılımıyla yapılmasına, eğitimin temeli olan öğrencilerin bilgilendirilmesine, MEM çalıştayının yapılmasına, Okullarda tanıtımların yapılmasına ki Beşikdüzü İlçesinde dört okulda yapıldı ve verimli olduğu gözlendi. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinin bilgilendirilmesine, İlçe Müftülüğü vasıtasıyla imam hatiplerin ve cemaatin bilgilendirilmesi kararı alınırken yeni eğitim ve öğretim yılında MYO ve KYK yurtlarında şiddetin anlatılması ve 183 ALO hattının ve KADES uygulamasının vatandaşlara anlatılmasına karar verildi.

Eylem planının yapısında 1 amaç, 4 hedef, 16 strateji ve 87 eylem bulunuyor. Temel hedeflerde ise Adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler ve toplumsal farkıtalık var. 2022-2025 KYŞM İl Eylem Planı’nda Koruyucu ve Önleyici Hizmetler başlığında 5 temel strateji altında 30 faaliyet yer almaktadır. Toplumsal Farkındalık başlığında 6 temel strateji altında 36 faaliyet yer alıyor. Politika ve Koordinasyon başlığında 3 temel strateji altında 13 faaliyet yer alıyor.