Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı toplantısı düzenlendi.

 

Kaymakamlık brifing salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, kadınlara çok değer veren bir ülkemiz olduğuna dikkat çekerek, “Kendimizden başlayarak toprağımızı, mahallemizi, ilçemizi ve ilimizi bu iyilik ve güzelliğin hakim olduğu, kötü muameleden arındırılmış bir hayat sağlanması için herkes elinden geleni yapmak durumundadır. Kadınların korunmasına yönelik çıkarılan yasada gerek mülki idare, gerek adli makamlar, yerel yönetimler ve devletin diğer kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerimize çok önemli görevler düşüyor” dedi.


 
SARAL: “KADINA ŞİDDET ÖNEMLİ BİR İNSAN HAKKI İHLALİDİR”
Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral da yaptığı sunum sırasında kadına şiddetin önemli bir insan hakkı ihlali olduğuna vurgu yaparak, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet; kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda yerlerini alma haklarından çeşitli biçimlerde yoksun kalmalarına, bunun da ötesinde fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına, sakat kalmalarına ve hatta yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır” şeklinde konuştu.
 
“ŞİDDET TOPLUMSAL BİR SORUNDUR”
Saral, kadına yönelik şiddetin kuşaktan kuşağa aktarılarak sürdüğünün altını çizerek, “Bir yandan aile içinde, bir yandan toplumsal alanda refah ve huzurun sağlanmasını engelleyen, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde ciddi bir engel olan, coğrafi sınır tanımaksızın varlığını sürdüren tolumsal sorundur.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini ve bütüncül bir yaklaşımı gerekli kılmakta olup; yürütülecek çalışmalarda, disiplinler arası yaklaşım ve çok sayıda kurum ve kuruluşun önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.
 
“İLKEMİZ SIFIR TOLERANSTIR”
Saral konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Bakanlığımız, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla çalışmalarını sıfır tolerans ilkesiyle; kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal çalışmalar, eğitim ve farkındalık artırma çalışmaları, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu artırma, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik kurumsal mekanizmaların güçlendirilmesi başlıkları altında çok boyutlu ve tüm tarafların katkısı ile kararlılıkla sürdürmektedir”.
 
Toplantıya İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta’nın yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Safa Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Çiğdem Karış, Baro Temsilcisi Av. Hikmet Uzun, Vakfıkebir Müftü Vekili Ekrem Akbaş, Vakfıkebir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdiresi Şifa Karadeniz, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Vakfıkebir Kadınları Güçlendirme Derneği Başkanı Asuman Cis, Vakfıkebir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmet Bank, Vakfıkebir İş-Kur Müdürü Ayhan Kılıç, Vakfıkebir Liman Başkanı Birol Kara ve Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Çilingir katıldılar.