"Videolu Haber"

Etkinlik kapsamında Vakfıkebir Belediyesi oto parkında toplanan kadın sürücüler, basın açıklaması yaptıktan sonra araçları ile birlikte farkındalık oluşturmak ve kadın şittetine dikkat çekmek amacı ile şehir turu yaptılar. Vakfıkebir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz tarafından yapılan basın açıklamasında Vakfıkebir’li kadınlar farkındalık olması amacıyla "Şiddete Hayır" logolu pankartlar taşıtılar.Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE “SIFIR TOLERANS”

 Vakfıkebir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz; “Kadına ve Aile Bireylerine Yönelik Şiddet nedir? Çocuk, Eş, Eski eş, Yakın akrabalar gibi aile bireyleri arasında gerçekleşen; bireyin, fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal veya özel alanda meydana gelen, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. 25 Kasım 1960; Dominik Cumhuriyeti’nde üç kız kardeşin öldürülmelerinin tarihidir. Bu olay dönüm noktası olmuş ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı kampanyalar düzenlenmiştir. Öldürüldükleri gün olan 25 Kasım Birleşmiş Milletlerin 1999 yılında aldığı kararla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü” olarak anılmaktadır. Kadına verilen değer her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içinde saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin bir göstergesidir. Bununla beraber; kadına yönelik şiddet dünyanın her tarafında halen görmekte olduğumuz acı bir gerçektir. Tarih boyunca var olan bu sorun günümüzde büyük tepkilere sebep olmakla birlikte ne yazık ki insanlığın kanayan yarası olmaya devam etmektedir. Millet olarak inanç ve değerler dünyasında kadın her zaman muhterem ve onurlu bir yere sahiptir. Kadına yönelik şiddetin bizim dünyamızda hiçbir gerekçesi ve yeri yoktur. Bu tür menfur olayları, hem kul hakkına girmek hem de bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz. Kadına yönelik şiddete “SIFIR TOLERANS” ilkesiyle toplumun tüm kesimlerini şiddetle mücadeleye davet ediyorum dedi.”

“HERKESİ DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz; “4320 Sayılı Ailenin Korunması Kanuna dair Kanunun ve 6284 Sayılı “Ailenin korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine” dair kanun kapsamında herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Şiddet mağdurlarının korunması amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarını daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede, alınacak diğer tedbirlerle birlikte, nihai çözüm için; toplumun bütün fertlerinde sevgi, şefkat ve merhamet duygularının güçlenmesi ve hâkim hale gelmesine ihtiyaç vardır. Toplumda uzlaşı kültürünün geliştirilmesi de çözüme yönelik olarak anahtar bir rol oynayacaktır. Bu duygu ve temennilerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün mutlu bireyler, uyumlu aileler ve refah bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.”