Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi’nde İlk Yardım Eğitimleri devam ediyor. Vakfıkebir ilçe Jandarma Komutanlığı personelinin herhangi bir kazada ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda hayati önem taşıyan uygulama olan “ilk yardım bilincini” personeline aşılamak amacı ile kurs alıyorlar.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde İlk Yardım Eğitmeni olan Febiha Kahyaoğlu’nun verdiği ilk yardım eğitimlerinde, kursiyerlere profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları anlatılarak bilinçli, duyarlı ve nitelikli personeller yetiştiriliyor. İlk Yardım Eğitiminde; genel ilk yardım bilgileri, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, kırık çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma teknikleri teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor. Pandemi kuralları nedeniyle gruplar halinde verilen eğitimler 18 saatlik teorik ve uygulamalı derslerle tamamlanıyor.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, “Yapılan eğitimde, teorik bilgiler maketler üzerinde yapılan pratik eğitimlerle pekiştirildi. Eğitim sonrası yapılan teorik ve pratik değerlendirme neticesinde başarılı olan kursiyerler ilkyardımcı belgesine sahip olacaktır. Eğitimler, talep edilmesi halinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, özel kurumlara da verilmeye devam edilecek dedi.”