İYİ Parti Vakfıkebir 2. Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Alpaslan Beşli yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi.



İYİ Parti 2. Olağan Vakfıkebir İlçe Kongresine İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Havva Kurt, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İYİ Parti Vakfıkebir Belediye Meclis Üyeleri Selim Alp ve Okan Bilgin, CHP Vakfıkebir Belediye Meclis Üyesi Ali Alay, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Saadettin Çiçek, STK Temsilcileri, İYİ Parti ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.
Vakfıkebir Büyükliman Aile Çay Bahçesinde yapılan kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli yaptı. 

İYİ PARTİNİN VAKFIKEBİR’DE, TRABZON DA VE TÜRKİYE’DE BİRİNCİ PARTİ OLMASI İÇİN TER DÖKECEĞİZ.
İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli yaptığı konuşmasında; “İYİ Parti Vakfıkebir 2. Olağan ilçe kongremize hoş geldiniz. Katılımlarınızla bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle, konuşmamı kısa tutacağım. Bildiğiniz üzere ülkemiz, tüm dünyada olduğu gibi salgınla mücadele ediyor ve bu mücadelenin en ön safında sağlık çalışanlarımız yer alıyor. Can siper hane bir şekilde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza ve kolluk kuvvetlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Korana virüsle mücadele sürecinde hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına ve vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi de biz kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”
KIYMETLİ KATILIMCILAR!
İyi Parti adaletsizliğe, yolsuzluğa ve haksızlıklara itiraz edenlerin ve ülkemizin geleceğinden endişe duyanların toplandığı milli bir direnç merkezi olup sayın genel başkanımız Meral Akşener’in deyimiyle “ CESURLAR HAREKETİDİR.” Bu hareketin bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Yaklaşık 6,5 ay önce ilçe başkanlığı görevine atandığımda, ilk hedef olarak üye sayımızı arttırmayı planladık. Görevi devraldığım eski ilçe başkanımız ve il teşkilatımızın destekleri ve partili kardeşlerimin üstün gayretleriyle üye sayımızı 4 kat arttırdık. Altını çizerek vurgulamak isterim ki; korku ve baskı ikliminden yorulmuş, enflasyon, pahalılık, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluklardan bıkmış, toplumun kutuplaştırılmasından ve gerilimden bezmiş milletimiz için İYİ Parti yeni bir soluk ve yeni bir umuttur.
DEĞERLİ ARKADAŞLAR, SEVGİLİ MİSAFİRLER!
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve yol arkadaşlarının, her türlü baskı, tehdit, şantaj, iftira, yalan ve saldırılara karşı yürüttüğü korkusuz ve haklı mücadele, milletimiz nezdinde gerekli teveccühü görmekte ve iyi parti ailesi her gün büyümektedir. Türkiye’nin ve elbette Vakfıkebir ilçemizin iyi ve cesur insanlarını, bu haklı mücadelede birlikteliğe davet ediyorum. Samimiyetle belirtmek isterim ki; gönlünde vatan ve millet sevgisi olup, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olan her vatandaşımıza partimizde yer vardır, ihtiyaç vardır. Çünkü İYİ Parti, ayrıştırıcı değil kucaklayıcıdır. Kimseyi ötekileştirmemek, partimizi diğer partilerden farklı kılan en önemli özelliktir. Konuşmamın başında da söylediğim gibi sözlerimi fazla uzatmayacağım. Demokrasinden güç almış ve kurumsallaşmış bir parti olarak, inşallah ilk seçimde iktidar olmak için çalışacağız. İyi partinin Vakfıkebir’de, Trabzon’da ve Türkiye’de birinci parti olması için ter dökeceğiz. Bıkmadan, yorulmadan çalışacağız. Yol arkadaşlarım olan partililerimize ve çok daha iyi yönetilmeyi hak eden milletimize güveniyorum. Kongremizin, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Son söz olarak aziz milletimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, ayrımcılığın bitmesini istiyorsanız, güçlendirilmiş ve geliştirilmiş parlamenter demokratik sistemin kurulmasını istiyorsanız, yönünüzü “güneşe dönün” diyorum. Dönün ki; ülkemizde güneş yeniden doğsun. Beni bu göreve layık gören, başta genel başkanımız Meral Akşener’e, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız Koray Aydın’a, GİK üyemiz genel başkan baş danışmanımız Şükrü Kuleyin’e, kurucular kurulu üyemiz Ali Sağıra ve maddi manevi desteğini benden hiçbir zaman esirgemeyen babam Yusuf Beşli’ye değerli büyüğüm amcam Osman Bahadır’a kurucu ilçe başkanımız Selim Alp abime ve yönetim kurulu arkadaşlarıma minnetlerimi sunarım. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum dedi.
İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Başkan Alpaslan Beşli, Ali Eyüboğlu, Aytaç Alp, Fatih Birinci, Hasan Akagündüz, Göksal Bak, Barış Akaydın, Emirhan Alp, Rasim Civil, Ömer Faruk Kulein, İlhan Gül, Rahman Baş, Erdinç Kayhan, Tuncay Tahmazoğlu, İlhan Şeref, Erman Uçar, Selma Vural, Aleyna Baştan, Merak Aksoy, Ayşe Bilgin, Yusuf Hacıahmetoğlu, Mustafa Bekçi ve Burak Yavuzyılmaz’dan oluştu.