Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla, Vakfıkebir Fen Lisesi Öğrenci Pansiyonunda kalan öğrencilere konferans verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklâl Marşı'nın 101’inci yıldönümü ve Milli Şâir Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Vakfıkebir Fen Lisesi Konferans salonunda, pansiyonda kalan öğrencilere yönelik düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, öğrencilere İstiklâl Marşı'nın rûhunu anlattı.

“HER OKUNDUĞUNDA YÜREKLERİMİZ TİTRER”

İlçe Müftüsü Küçük; "İstiklâl Marşımız, her okunduğunda yüreklerimiz titrer. O milletimizin ortak dili ve bizi biz yapan değerimizdir. Müslüman Türk milletinin azminin, iradesinin, inancının belgesi ve vatan topraklarının tescilli tapusudur. Ecdadımızın bize emanetidir. O nedenle; bizim ecdadımıza, vatanımıza, bayrağımıza, İstiklâl Marşımıza karşı sorululuğumuzun bilincinde olmamız lazım. Şehitlerimizin bize emanet ettiği vatanımıza, bayrağımıza gözümüz gibi bakmamız lazım. Bu değerlerimizi muhafaza etmemiz her şeyimizden önde gelir. Aksi takdirde bu vatanın evlatları olarak görevimizi yapmamış, ecdada ve emanete vefasızlık yapmış oluruz." dedi.

“PALTOSU DAHİ OLMAYAN AKİF, 500 LİRALIK ÖDÜLÜ VAKFA BAĞIŞLADI”

İstiklâl Marşı'nın yazılması ihtiyacı ve bu amaçla ülke genelinde yarışma düzenlenmesi, Akif'in ilk etapta ödül konduğu için yarışmaya katılmadığı ve daha sonra ödülü bir kuruma bağışlamak şartıyla yarışmaya katılmaya ikna edildiği sürecine de değinen Müftü Küçük; Akif'in, çok yoksul, üstüne bir palto dahi alacak imkana sahip olmadığı durumda iken bile, İstiklâl Marşı için konulan 500 liralık ödülü almayıp parayı 'Darül Mesâi Vakfı'na bağışladığını hatırlattı.

“DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ”

Ön elemeyi geçen yedi şiirden birinin de Akif'in yazdığı şiir olduğunu ve değerlendirme sonucunda Akif'in şiirinin Meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi tarafından arka arkaya üç defa okunarak büyük coşku ve alkışlar arasında milli marş olarak kabulünün ilan edildiğini sözlerine ekleyen Müftü Şükür Küçük, 12 Mart 1921 yılında milli marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı'nın anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeleri arasında yer aldığını, İstiklâl Marşı'nın bu milletin imanını, azmini, cesaretini ve kahramanlığını veciz bir şekilde anlatan tarihi belge niteliğinde olduğunu söyledi.

Konferansı takip eden okulun Müdür Başyardımcısı Fatih Birinci ve Müdür Yardımcısı Özgür Akagündüz, konferansın oldukça verimli geçtiğini ve öğrenciler üzerinde mutlaka olumlu etkiler meydana getireceğine inandıklarını belirterek, bundan sonraki zamanlarda da farklı konularda İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ten istifade etmek istediklerini ifade ettiler ve etkili hitabeti ve farkındalık yaratan sunumu dolayısıyla kendisine teşekkür ettiler.