HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİM ALIYORLAR

"GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA" "GÜLERYÜZLÜ BAŞKAN'DAN BAYRAMLAŞMA"

Milli Eğitim Bakanlığının  'Temel Eğitimde 10 Bin Okul" projesi kapsamında, Vakfıkebir İlk Yardım Merkezinde temel eğitimde görev yapan öğretmenlere ilk yardım konusunda farkındalık eğitimleri veriliyor.  İlk yardım eğitmenlerinden Gökçen Aksoy ve Muhammet Bilgin tarafından Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu’nda Büyükliman Bölgesi okullarında öğretmenlik yapan eğitimcilere 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı, sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında eğitim veriliyor. Eğitimleri başarıyla bitirenler yapılacak sınav sonrası sertifikalarını alacaklar.

HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİM ALIYORLAR

Gökçen Aksoy ve Muhammet Bilgin yaptıkları ortak açıklamalarda şu ifadelere yer verdiler; İlk yapılanma Trabzon il merkezinde oldu. Daha sonra Vakfıkebir İlçemizde ilk yardım eğitim merkezi açıldı. Bölge olarak Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Tonya ve Şalpazarı ilçeleri öğretmenleri Vakfıkebir İlk Yardım ve Eğitim Merkezi’nde eğitim görecekler. Türkiye geneline bakıldığında 10 bin öğretmen aynen Vakfıkebir’de olduğu gibi şuan hem teorik hem de uygulamalı eğitim alıyorlar. Yedi öğretmene bir eğitmen şeklinde başlanıldı. Bölge genelinde tüm öğretmenler bitene kadar eğitimler devam edecek. İlk olarak Tonya’dan Hoşarlı İlkokulu ve Ortaokulu, Şehit Ayhan Güner İlkokulu. Çarşıbaşı İlçesi’nden Fener Şehit Muhammet Türk İlkokulu, Gazi İlkokulu. Düzköy İlçesi’nden Haçkalı Baba İmam Hatip Ortaokulu. Şalpazarı ilçesi2nden Atatürk İlkokulu. Vakfıkebir İlçesi’nden Yalıköy İlkokulu, Büyükliman İlkokulu öğretmenleri katıldı.  Daha sonra pansiyonlu okullar, meslek liseleri ve diğer okullar yılsonuna kadar Büyükliman Bölgesi’ndeki bütün öğretmenlere ilk yardım eğitimi verilmiş olacak. 8 saatlik teorik eğitimin yanında 8 saat uygulamalı eğitimlerde halk arasında kalp şoklama cihazı olarak bilinen cihaz kullanılıyor. Sağlık Bakanlığının İlk Yardım mevzuatında bu cihazın bulundurulması için hava limanlarında, alış/veriş merkezlerinde,  kalabalık olan noktalarda iş güvenliği kapsamında personel bunun eğitimini almış ve bu cihazın bulundurulacakları yerler belirlendi. Bizler kursiyerlerimize bu cihazın da nasıl kullanılacağının da eğitimini veriyoruz. Daha önceden de ilk yardım eğitimi alan kişilerinde bu cihazın kullanımı için eğitime tabi tutuyoruz. Bu cihaza ihtiyaç duyulduğu yerlerde temel yaşam desteği ve ilk yardım yapacak hem de bu cihazı kullanacaklar. Yani cihazı takarak hastaya şok verebilecek konuma getiriyoruz.

AFAD’A ELEMAN YETİŞTİRMENİN ALT YAPISI KURULMUŞ OLACAK

Bakanlığın bu projesi aynı zamanda Kızılay’a da destek olmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Aksoy ve Bilgin; İleriki düzeylerde de AFAD’a eleman yetiştirmenin alt yapısı kurulmuş olacak. Bu eğitimler her iki yılda bir devam edecek. Yani bir kez eğitim aldım bitti meselesi olmayacak ve sürekli iki yılda bir tekrarlanacak. Aslında ilk yardım bilgilerinde toplumumuzda doğru bildiğimiz bir sürü yanlışlıklar var. Bu eğitimlerle beraber bu yanlışlıkları asgariye indirilme hedeflendi. Bizler eğitmen olarak öğretmenlere yaptığımız eğitimleri bölgede bulunan bütün okullarda yapmaya gayret ediyoruz. Zaman zaman okullarda bu uygulamalı ilk yardım farkındalık eğitimleri veriyoruz, çok ta yararlı oluyor. Okulların sınıflarına girerek temelde anlayacakları şekilde ilk yardım eğitimi veriyoruz. Bu eğitimler aslında geç kalındı fakat başlangıç olarak umduğumuzdan daha iyi gidiyoruz. Bu eğitimlerin insanlar üzerinde deneyimlenmesi uygulama açısından son derece verimli olacak.