Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy’un sağlık sorunları nedeniyle 7 yıldır başarılı bir şekilde sürdürmekte olduğu görevinden ayrılmasının ardından yeni İlçe Milli Eğitim Müdür kim olacak sorusu bu hafta yanıtını buluyor. Bu aralar Vakfıkebir ilçe gündemini oldukça etkileyen ve yanıt bekleyen soruların başında İlçe Milli Eğitim Müdürü kim olacak soru yanıt bekliyor. Sayın Samim Aksoy’un sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalması ilçede derin bir üzüntü yaratırken, ilçe halkı ise Sayın Samim Aksoy’a karşı olan sevgilerini sosyal medya hesaplarından paylaştıkları iyi niyet dilekleriyle dile getiriyorlar. Bu günlerde ilçe siyasetçileri ve sendikalar kimin müdür olması gerektiği ile ilgili olarak arayış içerisine girdiler. Yeni atanacak Müdürün ilçeden birinin olması, ilçenin yapısını ve ilçe halkının insan profilini, kültürünü, sorunlarını, aile yapısını ve milli eğitim camiasının sıkıntılarını yakından biliyor olması önemli. Milli Eğitim Müdürünün branş öğretmeni olması da ayrıca önemli faktörlerden bir tanesidir. İlçe halkı da kimin atanacağını merakla beklerken en çok ismi ön plana çıkan ve bu işi en iyi şekilde yapar denilen isimleri sizlerle paylaşıyoruz.

“İSMİ ÖN PLANA ÇIKAN MÜDÜRLER”

Büyükliman Postası Gazetesi olarak ilçede yaptığı kamuoyu araştırmalarında Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için en çok ismi ön plana çıkan isimleri sizler için araştırıp yazdık.  

Kadri Alay: İlçede en çok ismi konuşulan ve tüm eğitim camiası tarafından bu işi en iyi şekilde yapar denilip onay gören Listenin en başında Gülbaharhatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Alay’ın ismi geliyor. Sayın Kadri Alay, eğitim camiasında ve lise müdürlüğündeki bilgi birikimi, tecrübesi, başarılı ve disiplinli çalışmaları ile proje üreten, insanlarla olan diyalogları, her sektörden insanların takdir ettiği, sevilen, saygı gören ve milli eğitim camiasının sorunlarını yakından bilen deneyimli lise müdürü olması dolayısıyla bu görevi layıkıyla en güzel şekilde yapabilecek kişilerin başında gösteriliyor. İlçedeki siyasetçilerin ve sendikalarında sıcak baktığı ilçenin yetiştirdiği önemli eğitimcilerden birisidir.

Ahmet Altın: İkinci olarak ismi konuşulanlardan biriside Vakfıkebir Öğretmenevi Müdürü Ahmet Altın. Sayın Ahmet Altın, 8 yıl Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü görevinin ardından 2018 yılında Vakfıkebir Öğretmenevi Müdürlüğü görevine atandı. Başarılı çalışmaları ile her zaman ön planda olan Müdür Altın, hem çalıştığı kurumlarda hem milli eğitim camiasında hemde halk arasında sevilen sayılan bir Müdür. Bu görev için daha önceden de ismi geçen Ahmet Altın, bilgi birikimi, insanlarla olan diyalogu ve eğitim camiasında güven veren yapısı ile ön plana çıkan ikinci isim. 

Mehmet Kahveci: Bir diğer üçüncü isim ise Vakfıkebir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli)  Müdürü Mehmet Kahveci. Sayın Mehmet Kahveci, 1995 yılında Vakfıkebir Lisesinde başladığı öğretmenlik mesleğinde ilçe halkı, meslektaşları, öğrenci ve çalıştığı idarecileri tarafında sevilen bir eğitimci olarak kısa sürede kendini eğitim camiasının ön önemli kişilerinden biri olmasına vesile oldu. 2015 yılında atandığı Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdür yardımcılığı görevini başarılı bir şekilde sürdürmekte iken 2018 yılında Vakfıkebir MTAL (Uygulama Oteli) Müdürü olarak atandı. Başarılı ve çalışkan kişiliğinin yanı sıra toplumda saygın kişiliği olan ayrıca uzman eğitimci kimliği ile önemli Müdürlerden birisidir.

Çetin Zaim: İsmi gündemde olan Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim ise Vakfıkebir Yalıköy ilk ve Ortaokulu Müdürlüğü görevini sürdürmekte iken Trabzon Ortahisar Bener Cordan Ortaokulu Müdürü olarak başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken bir isim. 2019 yılında Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Müdürü olarak atanan Çetin Zaim, başarılı çalışmaları ve insanlarla olan diyalogları ile sevilen, sayılan çalışkan yapısı ile önemli Müdürlerden birisidir.

Halim Şahin: Ön plana çıkan bir başka isim ise Vakfıkebir Büyükliman İlk ve Ortaokulu eski Müdürü Halim Şahin. Hamzalı İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü görevinin ardından Vakfıkebir Büyükliman İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürüttü. Tonya Öğretmenevi Müdürü olarak atanmasının ardından şuan Vakfıkebir İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (METEM) de eğitimci olarak görev yapmaktadır. Başarılı ve çalışkan bir yapısı olan Şahin herkesin sevdiği, saydığı önemli eğitimci ve Müdürlerden birisidir.  

Orhan Eyüboğlu: Öne çıkan isimlerden bir diğeri ise Vakfıkebir ilçemizin yetiştirdiği önemli eğitimcilerden biri olan Orhan Eyüboğlu. Vakfıkebir de Deregözü ve Ballı da Okul Müdürlüğü görevlerinin yanı sıra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Eyüboğlu, şuan Trabzon Yunus Emre Ortaokulu Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Görev yaptığı bütün kurumlarda başarılı çalışmaları ile ön plana çıkan Orhan Eyüboğlu, aldığı takdir belgeleri ve çeşitli ödüllerle adından her zaman söz ettiren önemli Müdürlerden birisidir.