AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Ramazan Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Rahmet, mağfiret ve cehennemden azat mevsimi olan bir Ramazan-ı Şerif'e ulaşmanın sevinicini hep birlikte yaşıyoruz.

Ramazan ayı, bir yıl boyunca hasretle yolunu beklediğimiz rahmet ayıdır. İmanın, ibadetin, güzel ahlâkın, ümmet bilincinin ve İslam kardeşliğinin pekiştiği müstesna bir zamandır. Müminin bir yandan Rabbiyle olan bağını, diğer yandan kardeşleriyle olan ilişkilerini gözden geçirdiği bir nefis muhasebesi dönemidir. Ramazan, yaz sonunda yağıp yeryüzünü kir ve tozdan temizleyen güz yağmuru gibi müminleri günahlardan arındıran tövbe ayıdır. Ramazan günleri kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günleridir. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazanı Şerif'i bu erdemli özelliklerin her birimize yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz.

Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, bağışta bulunarak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum.  Hamdolsun bir Ramazan'ı daha hakkıyla idrak edip, ardından bayram sevincine ulaşacağız.

Bu duygularla başta Vakfıkebirli hemşerilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Ayı'nı en içten duygularımla kutluyor; zulümlerin son bulması ümidiyle tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.