Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Sadettin Çiçek, BİM Ceo’su Galip Aykaç’a yaptığı açıklamalardan dolayı tepki gösterdi.

Çiçek şöyle devam etti; Ülke ekonomik olarak zor bir dönemde alım gücü düştü gıda fiyatlarında aşırı artışlar oldu bu dönemde fedakarlık etmesi gerekenler çıkıp siyaseti gazeteciyi ve bir takım çevreleri suçlayarak kendilerinin bu durumda suçları yokmuş gibi topluma lanse etmek doğru bir hareket olmamıştır.

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

Zincir marketler, hem yerel esnafın kazancını hem de piyasa fiyatlarını alt üst etmektedir. Özellikle gıda ve sektörlerde yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığımız bir dönemde küçük ve orta ölçekli esnafın ayakta kalabilmesi için zincir marketlerin şube sayısının sınırlandırılması ve gıda harici ürünlerin satışını yasaklanması için meclisten perakende yasasının çıkarılması gerekmektedir.

Yerel Belediyelere de bu zincir marketlerinin sayısının sınırlandırılması için daha fazla yetki verilmesi gerekir.

Biz Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir ilçe teşkilatı olarak zincir marketlerden değil yerel esnafımızdan alışveriş yapacağımızı ve halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.