Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, 1.Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile ilgili açıklamalarla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Başkan Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Şahsım hakkında son günlerde Sosyal Medyada ve bir takım basın organlarında Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesinin bir kararına atfen asılsız, mesnetsiz ve art niyetli bilgiler paylaşılmaktadır. Bu paylaşımlar kesinlikle gerçekleri yansıtmadığı gibi itibarımı zedelemeye ve yanlış algı yaratmaya yöneliktir. 2011 yılında Belediyemizde yapılan “ Cadde sokak süpürme, temizleme ve çöp toplama hizmet alımı ihalesi “ ile ilgili evraklardaki eksikliğin tarafımızca öğrenilmesi üzerine kamu yararını korumaya yönelik ilkeli yöneticiliğin gereği 03.01.2012 tarihinde Beşikdüzü Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Neticesinde bahsi geçen ceza soruşturması başladı ve sonucunda ihbarda bulunanın şahsım olması bu haliyle de suç kastım olmadığı açıkça ortada iken 29.03.2021 tarihli oturumda hakkımda 10 ay ceza verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına oy çokluğu ile ( Mahkeme Başkanının Muhalif kalması ile ) karar verildi. Bu karar kesin karar olmayıp itiraz yoluna gideceğimiz ve atılı suçun unsurları itibarı ile gerçekleşmediğinden ilgili karar kaldırılabileceği gibi kaldırılmaması durumunda ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar verildiğinden kesin hükmün hiç bir sonucunu doğurmayacağı gibi 5 yıllık sürenin geçmesi ile de bütün sonuçları ile ortadan kalkacaktır. Yine haberde bahsedilen diğer suçla bir ilgisi bulunmayıp bu suça ilişkin de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar verilmiştir. Paylaşım ve haberlerde belirtildiği gibi 15 aylık bir ceza söz konusu olmadığı gibi savcı tarafından istinaf yoluna gidileceğine ilişkin süre tutum dilekçesi verilmesi, kararın mütalaaya aykırı verilmesi nedeni ile olup işleyişin gereğidir.

Sonuç olarak belirtmek isteriz ki, yapılan bu paylaşımlar karalama ve yanlış algı yaratmaya yönelik olup ayrıca Belediyemizce paylaşımcı hakkında ücretsiz gazete dağıtıldığı ya da personelin paylaşımcı hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili talimatımın olduğu şeklindeki iddialar da asılsızdır” dedi.