Programa katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ve AK Parti Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanı Asiye Kamiloğlu birer konuşma yaptılar. Program sonrası Milletvekili Muhammet Balta ve beraberindekiler toplu fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.

“YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HİZMETLERİN KARŞILIĞINDA HERHANGİ BİR BEDEL BEKLEMEYİZ”

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta; “Biz her zaman teşkilat olarak zor zamanların adamıyız. Zor zamanda ortaya çıkarız ve üzerimize düşen görevleri yerine getirir daha sonra kenara çekiliriz. Bu yapmış olduğumuz işlerin karşılığında da herhangi bir bedel beklemeyiz. Allah’a hamd olsun bugüne kadar da teşkilatımızın bütün üyeleri, mahalle başkanından sandık görevlisine kadar, kadın kollarından, gençlik kollarından, ana kademeden, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve meclis üyelerimiz tamamı hiçbir zaman için hiçbir beklentide bulunmaksızın Allah rızası için bu dava hareketine hizmet etmiştir. Allah nasip ederse bundan sonrada bu şekilde devam edecek dedi. Milletvekili Balta; "Şunu özellikle ifade etmek isterim ki bizler kuruluşumuzdan bu yana kadın kollarımızın önemini sürekli gündemde tuttuk. Ana kademe kadın kolları, gençlik kolları olarak Türkiye'deki siyasetin gidişatını farklı bir konuma oturttuk. Kadın kolları olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz üyelerle ve üye potansiyelimizin, partimizin geleceğine koymuş olduğu ağırlıkla inşallah 2023'ü çok daha farklı bir konuma taşıyacağız. Biz yine biliyoruz ki kadınlar bizim hareketimizin özellikle en önemli köşe taşlarından bir tanesidir." Cennetin, annelerin ayakları altına serildiği bir medeniyet içerisinde kadınların çok daha farklı bir çalışmayı sürdürmesinin büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Balta, "AK Parti yola çıkarken insana hizmet olarak yola çıktı, hizmetkâr olarak yola çıktı ve bugün 20 yıldır AK Partiyi ayakta tutan çalışmalarını göz ardı etmeyeceğimiz kadın kollarımız ve teşkilatlarımız. Bundan sonraki süreçte de inşallah yine yolumuza güçlü Türkiye yolunda 2023’de Türkiye’yi geleceğe taşıyacak 2053 hedeflerine ulaştıracak büyük adımlar atarak yolumuza devam edeceğiz. Bunun için yorulmak, durmak ve samimiyeti elden bırakmak yok” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAYA, ESERLER İNŞA ETMEYE VE GÖNÜLLER KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti’nin değerleri olan bir parti olduğunu belirten Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, “Vefa çok önemli bir duygudur. Gayret, samimiyet ve tevazu bizim şiarımızdır. Kadın Kollarımızın bu ‘vefa’ programları bunun için çok önemli. Desteğinizi her zaman hissettik. Sizlerle yol yürümekten her zaman onur duydum. Sizin bir kardeşiniz olarak her zaman emrinizdeyim. Bu makamlar gelip geçici. Bizim memlekete sevdamız var. Gece gündüz demeden çalışan ana kademe, kadın ve gençlik teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İşimizin vaktimizden çok olduğu bilinciyle çalışmaya, eserler inşa etmeye ve gönüller kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİR DÜNYA LİDERİ”

Vefa toplantılarının 14’cüsünü düzenlediklerini belirten AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, “Vefa toplantılarını yapmamızın amacı bir araya gelmek. Hafızamızı tazelemek. Ülkemizin aleyhine hangi karalama kampanyaları yürütülüyor. Bunlar değerlendirmek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideri. Bunu biz söylemiyoruz tüm dünya bunu söylüyor. Tüm dünya liderlerinin Cumhurbaşkanımıza karşı ayrı bir güveni var. Bazı liderler bunu dilleriyle ifade etmeseler de beden dilleri ile söylüyorlar. En son Birleşmiş Milletler toplantısında ABD Başkanı Joe Biden Cumhur Başkanımıza asker selam vermişti. Çünkü karşısında bir başkomutan var. Bunu belki dillendiremiyor ama vücut dili bunu ortaya çıkartıyor. Sonra fark ediyor bunu ve hemen elini indiriyor” diye konuştu.