Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, trafikte oruç ve iftar saati bahane edilerek hız yapılmamalı ayrıca açlık ve susuzluğun kazaya neden olmasına izin vermeyelim diyerek trafikte sabırlı olalım dedi.

Trafikte niyetli iken açlık ve susuzlukla birlikte kan şekeri düşmesi yaşanabileceğine dikkati çeken Başkan Çobanoğlu,“Trafikte niyetli iken açlık ve susuzluğun, varsa tütün mamullerinin kullanılamamasının verdiği etkiler ile kan şekerinin düşmesi insanı daha sinirli, uykulu veya dikkati daha dağınık birisi haline getirebiliyor. Niyetliyken kazaya sebebiyet verecek her türlü etkene dikkat edelim” dedi.

“RAMAZANDA TRAFİKTE HER ZAMANKİNDEN DİKKATLİ OLALIM”

11 Ayın sultanı Ramazan’ı en çok kaza ve kavganın meydana geldiği aya çevirmememiz gerektiğini hatırlatan Vakfıkebir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu,“Mübarek Ramazan ayını yaşarken niyetlenen ve trafiğe çıkan vatandaşlarımız ile tüm şoför esnafımız her zamankinden daha özenli ve sabırlı olmalı. Bu ay bizlere en çok sabrı, hoşgörüyü, iyiliği ve güzelliği hatırlatırken, bir yandan da açlık ve susuzluk, tütün mamullerinin içilmemesi, uyku hali, dikkat dağınıklığı ile kan şekerinin düşmesi gibi durumlar da ortaya çıkartabiliyor. Trafikte bu durumları göz önünde bulundurarak, birbirimiz ile açlık ve susuzluğu bahane ederek tartışmak, iftara yetişmek adına kurallara uymadan araç kullanmak yerine daha sabırlı daha dikkatli olalım. 11 ayın sultanı Ramazan ayını, kazaların ve trafikte gerginliğin en çok arttığı aya çevirmeyelim” şeklinde belirtti.