Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu ve Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu ve Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürü Sadık Aydın ile bir süre sohbet ettiler.

“HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM”

Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu; günün dayanışma günü olduğunu Covid-19 nedeniyle insanların artık birbirinden uzaklaştığını belirterek, ancak Hayat Boyu Öğrenmenin bu zor günlerde de hizmette sınır tanımadığını, ”Her zaman her yerde herkes için eğitim” ilkesi doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini belirtti.  Müdür Kahyaoğlu, “Vatandaşlar için birçok alanda kurs düzenleyen halk eğitimi merkezleri, yetişkin eğitiminde en kolay erişim sağlanabilen kurumlardır. Yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyi fark etmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bünyesinde hizmet veren halk eğitimi merkezlerinin kapısı tüm vatandaşlara açık. Halk Eğitim Merkezleri; mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda ücretsiz kurs düzenleyen ve yetişkin eğitiminde en kolay erişim sağlanabilen kurumlardır dedi.”

995 HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BULUNUYOR

Müdür Kahyaoğlu, “Türkiye genelinde her ilçede en az bir tane olmak üzere toplam 995 halk eğitimi merkezi bulunuyor. Merkezler faaliyetlerini: “Tüm il, ilçe ve köylerde olmak üzere kamu kurumlarında, ceza ve ıslahevlerinde, rehabilitasyon gerektiren hastanelerde, kamuya ve özel kuruluşlara ait iş yerlerinde, örgün eğitim kurumlarına ait binalarda ve bunların dışında ihtiyaç duyulan diğer yerlerde faaliyetlerine devam ediyorlar. Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle birçok alanda faaliyetlerimize maalesef ara vermek zorunda kaldık. Özlediğimiz eski günlere yeniden dönmenin arzusu ve heyecanıyla çalışmalarımıza kurum olarak devam ediyoruz. Sizlerinde bildiği üzere kurumumuzda yapılan bütün faaliyetlerin halkımızla buluşmasında en büyük pay sahibi olan basınımızı önemsiyoruz. Bu faaliyetlerin duyurulması ve tanıtılmasında bizlere her zaman verdiğiniz destek için Büyükliman Postası Gazetesine özellikle teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamaladı. ”

Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pandemi öncesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yapılan renkli ve güzel faaliyetleri özlediklerini dile getirdi. Kamburoğlu, “bu hastalık sürecini atlatarak yeniden eski günlere dönmenin özlemi içerisinde olduklarını belirterek, her zaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün faaliyet ve tanıtımlarında yanında olduklarını söyleyerek nazik ziyaret ve düşünceleri için misafirlere teşekkür etti.