Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kurslarımızla Köylerdeyiz" tanıtım programı Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu başkanlığında kurum çalışanları ile birlikte yapılan ziyaretler ile gerçekleştirildi.

VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptığı değerlendirmede; “Hayat boyu öğrenme faaliyetleriyle, okullarımız dışında evde, işte, hayatın her alanında, farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliklerini geliştirerek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Bilginin daha geniş kitleler tarafından paylaşılması eğitimde fırsat eşitliğine ve sosyal adalete katkı sağlayacak; hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaştırılmasıyla da toplumda hayat boyu öğrenme kültürü ve farkındalığının oluşturulması sağlanacaktır dedi.”

“HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER İLE HER KESİME ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Müdür Cemile Kahyaoğlu, “Hayat Boyu öğrenmenin artık normal öğrenme hâline geldiğini vurgulayarak kim, nerde, hangi eğitimi alırsa alsın, hayatı boyunca eğitimini yenilemek ve ortaya çıkan değişimlere ayak uydurmak zorunda kalındığını ifade ederek ekonomideki, toplumdaki ve ailedeki sürdürülebilirliğin, bireyin mutluluğunun üretime dayandığının altını çizdi. Her zaman, her köy mahallesinde, herkes için eğitim faaliyetlerimiz devam edecek. Bu kapsamda Muhtarlarımızla görüşerek köylerimizde açılabilecek kurslarımızın tanıtımını yaptık. Merkezde olduğu gibi köy mahallelerinde de muhtarlıkların işbirliği ile mahallelerindeki halkın sosyal, ekonomik, kültürel gelişimlerini destekleyici; ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda meslek edindirmeye, sosyal-kültürel, sanatsal becerilerini geliştirmeye yönelik kurslar açılabilecek. Hayata geçirilen projeler ile her kesime ulaşmayı ve hayata katılmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kursiyerlerimiz yaptıkları ürünlerle hem aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar, hem de boş zamanlarını dolu bir şekilde öğrenmiş olarak geçirmiş olacaklar” şeklinde açıklamada bulundu.

 Ücretsiz kurslara, e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Alanında uzman eğitimcilerin vereceği derslere katılan tüm kursiyerlere katılım belgesi de verilecek.