Vakfıkebir İYİ Parti’nin 3.olağan genel kurul kongresi Vakfıkebir ilçe parkında bulunan Büyükliman Aile Çay Bahçesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Başkanlığa mevcut Başkan Alpaslan Beşli, tüm delegelerin oylarını alarak yeniden Vakfıkebir İYİ Parti ilçe başkanı olarak seçildi. Kongreye İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Birol Yavuz, Demokrat Partisi İlçe Başkanı Muharrem Somoğlu, diğer ilçelerden gelen ilçe başkanları, STK temsilcileri, Muhtarlar ve birçok il ve ilçe yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

''TRABZON ZOR BİR KENT, VEFALI BİR ŞEHİRDİR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Vakfıkebir ilçe kongresini yürütmek üzere divan başkanlığına Trabzon İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli seçilerek kongreyi yönetti. Trabzon İl Başkanı Kuvvetli yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ''Trabzon zor bir kenttir. Biz Trabzon'da İYİ Parti'yi kurarken bir çok zorluklar çektik. Aynı zamanda Trabzon vefalı bir şehirdir. Siyaseti en son Trabzon terk eder. Önümüzdeki seçimlerde Trabzon'da İYİ Parti birinci parti olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.''ifadelerinde bulundu.  İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu kongreye katılan üye ve delegelere hitaben bir konuşma yaptı.

"VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ" "VAKFIKEBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL SAYIN İLE CANLI YAYINIMIZ"

“HELAL OYLARLA İKTİDARA GELİP, HELAL OYLARLA HALKIMIZA HİZMET EDECEĞİZ”

Ağıralioğlu konuşmasında, ''Zor günlerden geçtik. Aynı zamanda Türkiye de olduğu gibi Trabzon da iktidara yürüyen bir parti olduk. Kamuoyu yoklamalarında kimilerine göre 19,5, kimilerine göre ise %20 üzerinde oy alacağımız söyleniyor. Fakat kim ne derse desin bizler İYİ Parti ve millet ittifakı olarak iktidara yürüyoruz.''dedi. Ağıralioğlu, Al bayrağı şerefi ve izzeti ile dalgalansın diye, Al bayrağın altında insanlar huzurla yaşayabilsin diye umut bu toprakları terk etmesin çocuklarımız yurdunda kurduğu hayallere kavuşabilsin diyedir bizim mücadelemiz. Biz Türk Milletiyiz. Çok uzun sürdü fetihlerimiz. Bunca zamandır kürsülere çıkıyoruz şöhretimize, şanımıza ve tarihimize yakışmayan sözler ediyoruz. Biz 2023 yılında Müslüman Türk Milletine utanmadan adalet vaat ediyoruz. Biz Türk Milletiyiz zaten adiliz, bizim devletimiz zaten adaletli olmak zorundadır. Tasarruf vaat ediyoruz utanmadan, torpilin olmadığı bir ülke vaat ediyoruz, eğitim kalitesi vaat ediyoruz, gelir gider adaletsizliği vaat ediyoruz kaç yıldır utanmadan. Çözemediğimiz problemleri Milletin umudu haline getirip, onlardan oy alıyoruz. Sizi kurtaracağız diyerek, yıllarını sıkıntı içerisinde geçirmiş Milletin huzuruna başka bir partinin onların umutlarından faydalanıp maalesef onların iktidara gelmesine sebep oluyoruz. Bu sefer sizi kurtaracağız deyip mağduriyeti oynayıp halkımızı kandırmayacağız. Bizim partimiz değil Türk Milleti iktidar oldu diyen bir parti olacağız. Herkesin gözü kulağı açık olsun. Bizi çalışırken görürsünüz, hata da yapabiliriz ama devlet millet düşmanlarına tebessüm ederken görmeyeceksiniz İYİ Partiyi. Rekabet edeceğiz ama başkalarına iftira atıyorken görmeyeceksiniz bizi. Mücadele edeceğiz iktidar olmak için, fakat çocuk, devlet, millet düşmanlarıyla beraber olmayacağız. PKK dan medet ummayacağız umulmasına müsaade etmeyeceğiz. İktidar olmak için her yolu mübah görmeyeceğiz. Helal oylarla iktidara gelip, helal oylarla halkımıza hizmet edeceğiz. PKK, şer odakları ve arkalarındaki iş birlikçilerine itibar edip, medet umup iktidar olmaktansa bin defa seçim kaybetmeyi göze alacağız dedi.

“İYİ PARTİ TÜRK MİLLETİNİN UMUDU OLMUŞTUR”

“Bütün engellemelere, bütün kirli oyunlara, bütün iftiralara rağmen, bundan beş yıl evvel inadına adalet, inadına demokrasi, inadına Atatürk ve inadına Meral Akşener diyerek yola çıkan cesur yürekler, Allah’ımıza hamd olsun ki Türk milletinin umudu olmuştur. Türkiye’nin ve elbette Vakfıkebir ilçemizin iyi ve cesur insanlarını, bu haklı mücadelede birlikteliğe davet ediyorum. Samimiyetle belirtmek isterim ki! Gönlünde, vatan ve millet sevgisi olan her vatandaşımıza partimizde yer vardır. Çünkü İYİ parti, ayrıştırıcı değil kucaklayıcıdır. Kimseyi ötekileştirmemek, partimizi diğer partilerden farklı kılan en önemli özelliktir. Partimiz ilk seçimlerde meclise girerek mahalli seçimlerde millet ittifakı ile büyük şehirlerde yıkılmaz denilen kaleleri yerle bir ederek çok şükür rüştümüzü ispat etmiş, önümüzdeki ilk seçimde hedefini iktidar olarak koymuştur. Partimiz, kalkınmacı, demokrat ve milliyetçiliği ilke olarak kabul etmiş, siyasi yelpazede sağ sol kavramlarını aşarak merkeze oturmuştur. Kurucu lidere ve kurucu iradeye saygılı, her türlü terör örgütünü reddeden ve Türkiye’nin üniter yapısını savunan tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz.  Çok değerli Vakfıkebir’li hemşehrilerim, bizler bu ilçenin evlatları olarak genel başkanımız Sayın Meral Akşener’e bağlı iyiler hareketine katıldık. Bundan da gurur duyuyoruz. Hiç bir siyasi beklenti ve rant peşinde değil, ülkemizin ve çocuklarımızın aydınlık geleceğine karınca misali katkı verebilmek için bu kervana katıldık. Bu yolculuğumuzda bizimle beraber olan tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizleri temsil etmek onurunu bana verdiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Cenabı Allah beni sizlere mahcup etmesin. Kongremizin partimize, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz eder, hepinizi saygılarımla selamlarım dedi.”

İYİ Parti Vakfıkebir ilçe yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; Vakfıkebir İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, Ali Eyüboğlu, Yusuf Hacıahmetoğlu, Tuncay Tahmazoğlu, Ömer Faruk Kuleyin, Hasan Akagündüz, Göksal Bak, Aytaç Alp, Adem Yıldız, Oğuzhan Bahadır, Ali Yavuz Sivri, Burak Yavuzyılmaz, Ali Ofluoğlu, Emirhan Alp, Erdinç Kayhan, İlhan Gül, Fatih Birinci, Abdulkerim Baş, Tayfun Başar, Mustafa Bekci, Cansu Çobanoğlu, Ayşe Bilgin, Gamze Kamali olarak yer aldı.