Ramazan ayı ile birlikte eğitim ziyaretlerini çeşitlendiren Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Fen Lisesi pansiyonunu ziyaret ederek, öğrencilerin iftar sofrasına konuk oldu. Öğrencilerle birlikte orucunu açan Kaymakam Uzan, iftardan sonra öğrencilerle sohbet ederek, geleceğe dair beklentilerini aldı. Okul idaresi ve öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Uzan, öğrencilerin Ramazanını tebrik ederek, başarılı bir dönem diledi.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

“HEDEFİNİZE ULAŞMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALISINIZ”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan öğrencilerle birlikte yaptığı sohbette şunları söyledi; “Bugün devletimizin size sunduğu bu hizmet için öncelikle Allaha sonra da devletimize teşekkür etmelisiniz. Bu sizler için eşsiz bir imkandır. Burayı tercih ederek gelmiş olmanız da ayrıca çok akıllı bir tercih olmuş. Sizler yarın bizim yerimize geçecek ve bu ülkenin çeşitli makamlarında vatanımıza ve milletimize hizmet edeceksiniz. Öncelikle bu şiarla yetişmenizi vatanını milletini seven hayırlı birer insan olmanızı diliyorum. Ancak bunun için de benim size tavsiyem çok kitap okumalısınız. Bol bol kitap okuyun. Ufkunuz açık olsun dedi.” Kaymakam Uzan, “Birinci önceliğiniz, Milli ve manevi değerlerine,  sıkı sıkıya bağlı birer insan olmak olmalı. Kutsal değerlerimize Allaha, peygamberimize, Kur'anımıza inancımız sağlam ve tam olmalıdır. Bu manevi ayda bu duyguları hep birlikte yaşıyoruz. Sizler de ilerde bu duyguları hayatınızın her aşamasında en yoğun şekilde hissetmelisiniz. Hedefinize ulaşmak için çok çalışmalısınız. Disiplinli, düzenli ve programlı çalışmalısınız. Ben bir büyüğünüz olarak çok çalışarak bu makama geldim. Siz de çok çalışarak istediğiniz makama gelebilirsiniz. Ancak elinizdeki telefonlarla çok zaman geçirmeyin. Zararlı alışkanlıklardan uzak durun onlara heves etmeyin. Devletimiz eğitim ve öğretim için size tüm imkanları sunuyor. Siz de çok çalışarak geleceğinizi kazanın dedi.”

Yaptığı samimi ve sıcak sohbetle öğrencilerin gönlünü kazanan Kaymakam Dr. Uzan, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Kaymakam Uzan, Sohbetin ardından,  Okul Müdürü Cengiz Kasımay ve Müdür Yardımcısı Özgür Akagündüz’den pansiyon ve okul hakkında bilgiler aldı.